ZADAR NE SMIJE IZGUBITI

Hajduk u dalmatinskom derbiju može dotući Igora Štimca!

03.05.2015 u 10:56

Bionic
Reading

U jedinoj nedjeljnoj utakmici 32. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) Zadar na svom stadionu dočekuje Hajduk i traži ključne bodove u borbi za opstanak protiv momčadi koja zadnjih tjedana igra sve bolje

Dalmatinski derbi već dugo nije imao ovakvu važnost za Zadrane. Nakon tri vezana poraza, momčad Igora Štimca nasušno treba bodove spasa. Na samom su dnu poretka, jako je malo kola do kraja. Štimac mora podignuti ekipu, vratiti joj samopouzdanje što bi morao biti u stanju jer poznat je kao vješti motivator. Opet, forma nije obećavajuća, protivnik se polako diže. Kontra Hajduka Zadar na Stanovima nije slavio još od 2011. godine, u ovoj sezoni glatko je pao sa 0-3.

'Tražio sam svoju najljepšu bijelu košulju. Našao sam je i danas ću je obući, a na klupi Zadra učinit ću sve što je moguće za naš dobar rezultat', rekao je Štimac te priznao:

'Rodiš se u Dalmaciji kao hajdukovac i tako traješ, ali moj je posao sada Zadar. Igračima sam rekao da se ne odmičemo od optimizma. U prošlim kolima pratilo nas je i malo nesreće.'

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Štimac je za SN također najavio da očekuje danas dobru utakmicu.

'Hajduk se dignuo u sportskoj formi i gledajući samo natjecateljski, nama to ne ide u prilog.'

Otkrio je trener Zadrana da se ozlijedio vratar Matković pa će na gol stati Gluić, a na klupu ide junior Pinčić. O ostalim mogućim promjenama nije želio ići u detalje.

'Držim se svog načela da početnu postavu najprije iznesem pred igračima na dan utakmice', opravdao se Štimac.

Prema grafici SN-a, Zadar će krenuti u formaciji 4-2-3-1. Istureni napadač bit će Krstanović, ispred njega trojka Čirjak-Terkeš-Pešić. Od Krstanovića se očekuje jako puno. Postigao je za sada 4 pogotka u 7 utakmica u dresu Zadra, ali je u puno navrata ubacivao loptu u mrežu Hajduka u prijašnjim sezonama.

'Ha, mi smo u situaciji da više nemamo što kalkulirati, bodovi nam trebaju u svakoj utakmici. Hajduk, vidimo igra pristojno, mi opet imamo svoju računicu i moglo bi biti zanimljivo, očekujem da će i biti', istaknuo je Krstanović.

Splićani u dalmatinski derbi ulaze s jasnom željom da nastave pozitivni niz. Pod trenerom Harijem Vukasom prekinuli su seriju od četiri poraza, svladali Slavena i onda u zadnjem kolu Lokomotivu.

'Optimist sam, optimizam je građen na argumentima, odnosno na igračima. Vidim ih svaki dan i uvjeren sam da će opet biti dobro', započeo je Vukas najavu utakmice pa dodao:

'Atmosfera je odlična, ne mogu reći da je nastupio nekakav čarobni štapić, spojili smo dvije pobjede, što je za Hajduk normalno… Zadar ima dosta iskusnih igrača, tu su Ješe, Hrgović, Krstanović i Gabrić. Mogu biti opasni preko Krstanovića, Pešića i Čirjaka, ali me ne smijemo odstupiti od naše igre.'

Otkrio je Vukas da zbog kartona nedostaju Jozinović i Gotal, dok su Kurbanov i Balić ozlijeđeni. U kadar se vraćaju Vršajević (odradio 4 utakmice kazne) te Milevski i Maloku koji su preskočili prošlu utakmicu.

Prema SN-u, zaigrat će Splićani u formaciji 4-3-2-1 s Milevskim kao isturenim napadačem. Vlašić i Sušić trebali bi ordinirati iza njega. Svoje mjesto u sastavu naći će i Dejan Mezga, najbolji pojedinac iz zadnje utakmice protiv Lokomotive kada je postigao dva pogotka.

'S trenerom Vukasom dobili smo kompaktnost, čvrstinu, a i promijenili smo neke stvari u glavama. Shvatili smo da smo prekvalitetni, a pokazujemo premalo', kazao je Mezga.

Danas je kvaliteta sigurno na strani Hajduka. Štimčev je adut psihološka priprema, no gosti imaju puno više argumenata na terenu. Posebno se Zadrani moraju čuvati Hajdukove brze tranzicije, napada sa 4-5 igrača. Utakmica protiv Lokomotive, posebno prvo poluvrijeme, naznaka su buđenja Bijelih i ako uspiju ponoviti takvu igru, teško će Zadrani izvući koji bod.