TRI GODINE MEĐU 'MODRIMA'

Sjajan posao Dinama! Potpisali hrvatskog reprezentativca

27.04.2015 u 22:52

Bionic
Reading

Ono što se već nekoliko dana i najavljivalo - doživjelo je realizaciju. Naime Gordon Schildenfeld dogovorio je povratak u Dinamo što znači da su braća Mamić našli odlično rješenje za obrambene zadaće

Braća Mamić odradila su prvi dio zadaće, odnosno dovođenja zvučnih imena, a koja bi trebala pojačati Dinamovu momčad u novom pokušaju ulaska u Ligu prvaka. Potpis će uslijediti ovih dana, ali dogovor je postignut - Gordon Schildenfeld nakon sedam dogina vraća se u Maksimir, točnije u Dinamo. Naime dolazio je on u međuvremenu u Maksimir kao hrvatski reprezentativac, a nedavno je protiv Norveška zabio i pogodak u kvalifikacijskoj utakmici.

'Da, dogovorili smo se, a u Dinamu bih trebao ostati tri godine. Dakle, možda i penziju dočekam među 'modrima'', rekao je u šaljivom tonu za tportal.hr Gordon Schildenfeld.

'Imao sam veliku želju vratiti se u Zagreb, jer ovdje mi je obitelj, žena te dvoje djece, trogodišnja Leilla Bruna i sedmogodišnja Patricija. Teško mi je bilo biti razdvojen, a nakon sedam godina seljakanja po Europi, već mi je i dosta putovanja.'

Te je sezone kao član modre momčadi, pod vodstvom Branka Ivankovića, bio sudionik Europske lige, a u skupini s HSV-om, Brannom, Baselom i Rennesom, Dinamo je zauzeo četvrto mjesto, odnosno ispao iz natjecanja. A imao je Dinamo velika imena u momčadi, poput Modrića, Mandžukića, Sammira, Vukojevića. U međuvremenu, Schildenfeld je nosio dresove Bešiktaša, Duisburga, Sturma, Eintrachta iz Frankfurta, moskovskog Dinama, PAOK-a i Panathinaikosa, u kojem je stigao i do statusa najboljeg braniča grčke lige.

'Zaželio sam se Hrvatske. Osim toga, Liga prvaka je uvijek izazov, a vjerujem da je Europska liga - Dinamova realnost. Prema tome, bit će i europskih iskušenja', zaključio je Schildenfeld u razgovoru za tportal.hr.

Dakle, 30-godišnjak iz Šibenika od ljeta je opet Dinamov, dok se drugog kapitalca, a riječ je o Emiru Spahiću, još uvijek čeka.