DRAMA NA KRAJU

Uzalud Rijeka slavila: Gol poništen, Dinamo u finalu!

22.04.2015 u 22:38

  • +9

Hrvatski kup, polufinale: Rijeka - Dinamo

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama plasirali su se u finale hrvatskog Kupa nakon što su odigrali bez pogodaka na Kantridi i tako sačuvali svoju prednost s Maksimira. U završnici utakmice opravdano je poništen gol Ivančića…

Mamićev Dinamo uspješno se osvetio Riječanima za poraz u prošlogodišnjem izdanju Kupa, kao i za poraz u Superkupu. Ne samo što ne zna za neuspjeh u MAXtv Prvoj ligi protiv Kekove momčadi ove sezone, već ju je sada Dinamo izbacio i iz Kupa te grabi prema dvostrukoj kruni.

Nakon 2:1 za 'modre' na Maksimiru, uzvratna utakmica na Kantridi bila je tvrda, s puno manje prilika nego u prethodna dva ogleda Rijeke i Dinama u travnju. Domaćin je krenuo žestoko i opasno pritisnuo na samom početku, no niti jednim udarcem nije ozbiljno zaprijetio Ježini. U prvom dijelu najbolju priliku zapravo su imali gosti. Machado je idealno ubacio iz slobodnjaka u 38. minuti, a Fernandes glavom pogodio gredu.

U drugom dijelu su se nastavili jalovi napadi domaćih koji su uglavnom završavali dalekometnim bezuspješnim udarcima Sharbinija, a u 63. minuti sve je mogao riješiti Soudani kad se sjurio prema domaćem golu, no njegov udarac otišao je pokraj gola.

U 82. minuti dogodila se kontroverzna situacija. Josip Ivančić zabio je odbijenu loptu u mrežu, Kantrida je slavila kao i riječki nogometaši, no sudac Zebec razočarao ih je pokazavši da je bilo zaleđa. Usporena snimka pokazala je da je imao pravo.

U završnici Rijeka nije imala snage za novi pogodak i Dinamo je prošao u finale, gdje će igrati protiv Splita.

Hrvatski Kup, polufinale, uzvrat:

Rijeka – Dinamo 0:0, prva utakmica 1:2