UOČI UZVRATA NA KANTRIDI

Mamić upozorio igrače: Razmišljao sam o kaznama!

21.04.2015 u 17:03

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu (Stadion Kantrida, 18.30, Arenasport 5) dolaze u goste Rijeci, u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske. 'Modri' iz prvog dvoboja donose prednost od jednog gola (slavili su sa 2:1), te se unatoč najavi pune Kantride, nadaju konačnom veselju

Dinamo u srijedu gostuje na Kantridi gdje ih čeka uzvratna utakmica polufinala Kupa. Dan uoči utakmice trener 'modrih' Zoran Mamić i branič Josip Pivarić rekli su koliko cijene Rijeku i najavili spektakl u kojem se ipak nadaju da će Dinamo proći u finale.

'Čeka nas drugo poluvrijeme, a iako imamo prednost iz prve utakmice ona nije kakva je trebala biti. U svakom slučaju očekujemo spektakl, vruću atmosferu i mislim da za sportaša ne postoje bolje nego igrati u takvim uvjetima. Bit će to prava fešta i vjerujem da će na kraju bolji ući u finale', rekao je trener 'modrih' Zoran Mamić a prenosi službena stranica GNK Dinama. Na to se Pivarić nadovezao.

'Svi jedva čekamo uzvrat. Cijela ekipa se veseli istrčati na Kantridu gdje nas čeka prava predstava. Vjerujemo da će biti dobra, ali sigurno i jako teška utakmica. Mislim da je Rijeka na Kantridi protiv svakoga u laganoj prednosti jer će igrati s 12 igrača; pa čak i protiv nas'.

'Imamo malu rezultatsku prednost, ali sve je otvoreno. Dat ćemo sve od sebe, vjerujemo u prolaz, ali maksimalno respektiramo Rijeku', rekao je Dinamov lijevi bočni koji se u rekordnom vremenu oporavio od teške ozljede: 'Dva mjeseca me nije bilo što je dosta, ali s druge strane čim spojiš dvije-tri utakmice sve to dođe na svoje. Osjećam se bolje i jako se veselim utakmici'.

Trener ima 'slatke brige' uoči susreta jer su svi igrači u treningu i u konkurenciji, a trener ne sumnja da će motiv njegovih igrača biti na razini:

'Puno puta smo pričali o oscilacijama. Rijeka nam je najozbiljniji konkurent i sigurno da momčad ozbiljnije pristupa susretu protiv njih; koliko god se mi trudili da to ne bude tako. Svugdje u svijetu postoje utakmice i protivnici protiv kojih 'letiš' kao i one koje 'odradiš'. Ponavljam, naravno da je nedopustivo 'odrađivati' utakmice i zato i jesam dva puta pričao s momčadi nakon susreta s Lokomotivom'.

Vratio se trener na taj susret i zadnjih 20-ak minuta s kojima nije bio zadovoljan:

'Rekao sam iskreno nakon utakmice da razmišljam o kaznama, ali postojala je mala šansa da stvarno to i napravim. Što se tiče imenovanja onih koji su bili loši – to od mene nikada nećete čuti. Javno igrače hvalim, a kritike su nešto što ostaje u našoj svlačionici'.

Strateg Modrih sumnja da na Kantridi može biti iznenađenja:

'Ne može me iznenaditi trener nego neki igrač čudesnim potezom, akcijom ili tako nešto. Nekakva čudesna jednadžba ne postoji među momčadima koje se tako dobro poznaju i često igraju', rekao je trener pa otkrio formulu koju 'modri' planiraju primijeniti protiv Rijeke: 'Zabiti gol, dobiti utakmicu i plasirati se u finale Kupa'.