DERBI ZAČELJA

Osijek mora svladati Štimca ako želi ostati u ligi!

19.04.2015 u 11:30

Bionic
Reading

U 29. kolu MAXtv Prve lige Osijek kod kuće dočekuje Zadar u derbiju začelja. Sve osim pobjede domaćina bi prikovalo za dno i približilo drugoj ligi...

Osijek je osvojio bod na gostovanju kod Lokomotive uz sasvim solidnu igru. Učinak je možda mogao biti i bolji da im liniji sudac nije nekoliko puta podigao zastavicu i označio zaleđe u dvojbenim situacijama. Kažu ljudi u i oko Osijeka kako se ove sezone neobično često griješi na njihov račun. Očito su sada u koži onih koji su sezonama osjećali snagu 'osječkog lobija'.

Kako god, s tri boda manje od pretposljednjeg Zadra, baš i nemaju pravo na novi posrtaj. Veliku priliku protiv izravnog konkurenta kod kuće ne smiju propustiti.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Zadar i Istra već sada imaju bodovnu prednost, a zbog nepovoljnih međusobnih omjera protiv ovih ekipa, Osijek ih u predstojećim susretima mora pobijediti kako bi međusobni omjer prevagnuo u korist Osijeka. Zadar je dovoljno i minimalno pobijediti, a Istru s najmanje 2 gola razlike kako bi Osijek bio bolji u međusobnim susretima od obje ekipe u ovome prvenstvu.

'Utakmica ima ogromno značenje za moju momčad, mene i za naš klub. Ne volim upotrebljavati tu riječ, ali ova utakmica možda ima povijesno značenje za Osijek', jasan je bio trener Šušak.

On uoči utakmice nema većih problema oko sastava, svi su igrači u pogonu, a neće igrati Mešanović koji ima tri žuta kartona i Vukobratović koji je ozlijeđen. U sastavu ponovno nema niti kapetana Kurtovića, a čini se kako se Mikulić vraća na mjesto prvog golmana.

'Protiv Zadra moramo biti na razini onih utakmica protiv Splita i Zagreba kada smo pobjeđivali s velikom razlikom. Za pobjedu je potrebno i malo sreće, no sreću treba dobrom igrom i izazvati. Ako ovu utakmicu ne uspijemo riješiti u svoju korist, nekako mislim da nam ovo mjesto i pripada', zaključio je napadač Vojnović.

S obzirom na sve probleme Osijeka s realizacijom, od njega se danas puno očekuje. U napadu bi mu društvu trebao raditi Urugvajac Aneff.

Ako se domaćini mogu žaliti na suđenje, gosti baš i ne mogu. Posebno to vrijedi za kapetana Jerbića koji im je u zadnja tri kola osigurao četiri boda sumnjivim pogocima. Prvo je zabio Slavenu rukom za tri boda, a u sudačkoj nadoknadi je donio i bod protiv Splita nakon, čini se, prekršaja u skoku. Ne zamara to previše trenera Štimca i njegovu družinu, oni u Osijek dolaze ne izgubiti.

'Svjesni smo da je u ovome trenutku domaćin u težoj situaciji od nas. Zaostaju za nama tri boda i njima u ovoj utakmici igra samo pobjeda. Samim time na njima je i veći pritisak i mi ćemo to pokušati iskoristiti', rekao je Štimac.

Velikih promjena u sastavu neće biti, nedostaje tek desni bek Mišić zbog kartona. Njega će zamijeniti Sarić, a formacija ostaje klasičnih 4-2-3-1. U vršku napada je sidrun Krstanović čijim su dovođenjem u Zadru pogodili, iza njegovih leđa su Čirjak, Gabrić i Pešić. Morat će domaćin biti jako oprezan, jer je riječ o tri brzanca koja znaju iskoristiti prostor iza leđa braniča bude li ga bilo.