TO MORA BITI NEKO DNO...

Je li moguće: I Lokomotiva gledanija od Dinama!

18.03.2015 u 09:10

Bionic
Reading

Dinamo je na putu prema desetom uzastopnom naslovu hrvatskog prvaka, ali kada je riječ o gledanosti društvo iz Maksimira doslovno su 'u borbi za opstanak' i drže neslavno osmo mjesto

Već i prvi pogled na maksimirsku pustoš sugerira da Dinamo nije na popisu najgledanijih klubova u državi, ali podaci koje objavljuju Sportske novosti u svom tiskanom izdanju zaista zapanjuju.

Prema podacima novinara SN-a (koji jedini godinama vode ovu statistiku) Dinamo se nalazi na 10. mjestu ligaškog poretka prema kriteriju publike na domaćim utakmicama. U 14 domaćih dvoboja Dinamo je, naime, gledalo, 19.475 ljudi što daje prosjek od 1.391 čovjeka po utakmici.

Čak i Lokomotiva u 'posuđenoj' Kranjčevićevoj ulici, prema statistici SN-a, ima točno 100 gledatelja više po susretu. Ispred 'zagrebačkih sestara' su svi osim RNK Splita i NK Zagreba koji drži dno poretka sa prosjekom od 800 navijača, a vrh očekivano drže rivali iz Jadranskog derbija.


Splitski Hajduk je od 13 utakmica tri morao igrati pred praznim tribinama, a u ostalih 10 upisali su prosjek od 9.288 gledatelja čime uvjerljivo drže mjesto najgledanije momčadi MAXtv Prve lige. Iza leđa im je Rijeka s prosjekom od 5.525 gledatelja, dok su ostali ispod nekadašnjeg 'pristojnog minimuma' od tri tisuće duša...

Što je najgore, većina podataka o gledateljima se prenapuhuju...