ZADAR NA KANTRIDI

Hoće li Štimac dodatno produbiti krizu Kekove Rijeke?

15.03.2015 u 10:07

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 25. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 17h) nogometaši Rijeke dočekuju Zadar, a Igor Štimac pokušat će Matjažu Keku nanijeti novi udarac...

Rijeka je protiv Lokomotive odigrala dobro, no slobodno se može kazati kako su im suci ukrali bod ili sva tri. Na početku utakmice su poništili čisti gol Tomasovu, u zadnjoj minuti izmislili penal za Lokomotivu. Trener Kek je osuo paljbu po sucima, no uoči Zadra se koncentrirao isključivo na nedjeljnu utakmicu.

'Protiv Lokomotive nismo bili dovoljno okomiti, posebice u drugom poluvremenu. Lokomotiva je dobro igrala, organizirano su se branili, ali nedostajalo nam je probojnosti. Sada je u kadru i Filip Bradarić, neka razmišljanja idu u smjeru da igramo s dvije špice. Da bismo bili još ubojiti u kaznenom prostoru nedostaje malo 'krvi', želje i agresije, da se pokupi neka odbijena lopta. Tražim više odlučnosti u zoni 20 metara od gola,' ustvrdio je Matjaž Kek.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Povratkom Bradarića lista izostanaka se svela tek na tri imena. Maleša i Moisesa nema već jako dugo, dok je Jugović out nekoliko zadnjih utakmica.

Unatoč nešto slabijim rezultatima u posljednjim utakmicama, obrana Rijeke je standardno dobra. Primili su tek tri pogotka u šest utakmica.

'Uigrani smo, dugo smo na okupu, imamo širinu i više mogućnosti. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. U napadu pak stvarno dosta prilika, nadam se da će nam se to uskoro otvoriti,' rekao je branič Lešković za kraj.

Zadar je napravio veliku stvar pobjedom protiv Istre, no trebat će im još dosta bodova za ostanak u ligi. Gostovanje u Rijeci baš i nije najlakše mjesto za nastavak niza, osobito u aktualnoj situaciji.

'Nije dobro ako na treninzima nema dosta igrača, no mi smo se nekako prilagodili i nastojimo se za današnju utakmicu pripremiti najbolje što možemo,' rekao je Štimac te nastavio:

'Bez obzira tko je suparnik, uvijek je primarno držati se svoje igre, zadaće odraditi ozbiljno, odgovorno, biti borben.'

Kada pričamo o izostancima, na listi su Milinković, Hrgović, Solomon, Gabrić, Bilaver, Čirjak, Jerbić i Krstanović. Vidljivo je kako su to igrači svih linija, a u prvoj momčadi bi ih bilo barem 4-5 da su zdravi.

Sada je Štimac prisiljen u obrani igrati s iskusnim Vejićem koji je praktički neko vrijeme pauzirao od ozbiljnog nogometa, s mladim trolistom Okechukwu - Jurkić - Mujan u ofenzivi...

Nema sumnje da je Štimac dobar motivator, no pitanje je što s ovom ekipom može napraviti kod objektivno puno kvalitetnije momčadi.