NEIZVJESNO U MAKSIMIRU

Dinamo za 10 milijuna eura dobiva stadion, čeka još 30?

03.03.2015 u 12:44

Bionic
Reading

Nakon procjene da će Dinamo od strane revizora biti procijenjen na okvirno 40 milijuna eura raspliće se klupko pokušaja privatizacije maksimirskog kluba. U akneti na dnu teksta pitamo Vas: Hoće li Dinamovo preoblikovanje uspjeti?

Jutarnji list, najpozvaniji izvor zbog šefa Marijana Hanžekovića čija firma nadzire procjenu, objavljuje kako će nadležna revizorska kuća Dinamo procijeniti na okvirno 40 milijuna eura. Iako svota još nije ni približno službena, može poslužiti kao okvir za procjenu ima li preoblikovanje Dinama perspektivu...

Isti izvor navodi kako će Dinamo gradskoj majci i ocima iz sjene ponuditi sljedeći aranžman: Gradu u vlasništvo ostaje paket od 25% +1 dionice, te pravo veta na neke odluke, a Dinamo na korištenje na još neutvrđen rok dobiva gradski stadion. Čini se to, iako naravno treba pričekati da sve ponude i detalji postanu javni, kao razumna pogodba. Grad tako u preoblikovanje ne bi uložio konkretan novac, a u predstojećem razdoblju bi i uštedio milijune koje uplaćuje u održavanje derutne arene dosadašnjoj Udruzi.


No, gdje nabaviti preostalih 30 milijuna eura? Mamići tvrde da nemaju namjeru ulagati veće iznose, obitelj Todorić također... Nakon što članovi 'pozobaju' (realno) dva do pet posto dionica u zadnjem krugu u javnoj ponudi pretvorbe ostat će kontrolni paket. Ako netko ponudi 20-ak milijuna eura preuzet će vlast u klubu. Ako ne, preoblikovanje će biti proglašeno neuspješnim i uloženi novac će propasti.

Vas pitamo: Hoće li uspjeti privatizacija Dinama?