PLES MILIJUNA

Vaš glas: Koliko Dinamo može zaraditi privatizacijom?

24.02.2015 u 12:41

Bionic
Reading

Jučer su zasjedala tri tijela NK Dinama i pušten je bijeli dim po pitanju pokušaja preoblikovanja kluba. Puno toga ostalo je nerazjašnjeno, ali u privatizaciju se - ide. Vas pitamo: Po kojoj cijeni?

Dinamova skupština poslovično jednoglasnom odlukom podržala je pokretanje privatizacijskog postupka. Dinamo postaje d.d. i prvi korak na tom putu biti će u rukama kompanije koja se zove Pricewaterhouse. Zaduženi su za procjenu imovine i odlučivat će o cijeni kluba, a Dinamo svoje interese nakon toga može zaštititi prekidanjem procesa privatizacije. Navedenu cijenu parafirat će povjerenstvo za profesionalne klubove pri ministarstvu i moći će se kretati u četiri vala preoblikovanja.

U Dinamu se nisu, niti javno niti neslužbeno, željeli izraziti koju bi cijenu smatrali adekvatnom. Nekada se paušalno baratalo s iznosom od stotinjak milijuna eura. Sada je 'kocka bačena' i na firmi koja je predložena ispred Dinamove Skupštine je da odgovori na pitanje koliko zapravo vrijedi Dinamo. Vama isto pitane postavljamo u anketi ispod teksta...


Prijedlog o preoblikovanju je usvojen bez rasprave. Zdravko Mamić ga je obrazložio i sve su ruke poletjele u zrak. MOŽE! Iako je i tijekom sinoćnje govorancije bilo nejasnoća nitko nije posmunjao da je upravo preoblikovanje ono što Dinamu sada najviše treba.

Dinamo ima svoj autobus i koristi gradsku infrastrukturu za utakmice, treninge, rad Uprave i održavanje omladinskog pogona. Cijena će biti stavljena i na klupski brand gdje je raspon iznosa vrlo širok, a na cijenu će utjecati i tržišni pokazatelji na planu TV prava, marketinga, ulaznica i ostalih prihodovnih rubrika. Transferi su neupitni, to je vjerojatno i daleko najveća vrijednost ovakvog Dinama. Koliko vrijedi ' u totalu' - procijenite sami...