PROBLEMI ZA VULIĆA

Rijeka želi gurnuti Split još bliže samom dnu!

22.02.2015 u 11:04

Bionic
Reading

Zoran Vulić loše je krenuo na klupi Splita, a sada ga u nedjeljnom dvoboju 22. kola MAXtv Prve lige (Arenasport3, 17h), a sad ga čeka obračun protiv Rijeke koja je briljirala u srijedu protiv Hajduka

Devet utakmica u prvenstvu Split ne zna za pobjedu. Jedan od kandidata za izlazak u Europu sada jednim okom mora gledati prema dnu i borbi za ostanak. U Osijeku stvarno nisu odigrali tako loše kako rezultat sugerira, no domaćini su zabili tri super pogotka udarcima iz 'voleja' i protiv toga je bilo teško. Kada te neće, onda te neće...

'Već dugo smo bez pobjede, nije se lako vaditi na Rijeci, ali možda je baš jedan takav protivnik idealna da pokažemo što možemo i da se konačno psihološki izdignemo iz ove krize. Sportaši smo i znamo da za sve postoji izlaz, svemu dođe kraj, tako će doći kraj i ovim lošim rezultatima. Rijeka je težak protivnik, ali samo pobjedama protiv takvih momčadi se možemo vratiti na pravi kolosijek', optimističan je veznjak Mršić koji se vratio u početni sastav dolaskom Vulića.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Komentirao je i zatim i Hajdukov potop na Kantridi:

'Nije lako igrati protiv Rijeke, pogotovo nakon što brzo primiš gol, mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži u Parku mladeži. Rijeka je jaka u transformaciji, naprijed imaju brze igrače, odlične bekove Leovca i Tomečaka, koji se redovito priključuju napadu i znamo da ih nije lako zaustaviti. Ne smijemo srljati, naša igra treba biti čvrsta, oprezna, a prije svega trebamo zatvoriti prilaze svome golu kako nam se ne bi događali glupi golovi kao u Osijeku gdje smo mi igrali, a oni zabijali.'

Otegotna okolnost za Vulićevu momčad u ovoj utakmici su izostanci Roga i Blagojevića. Prvog bi na poziciji povučenog napadača trebao zamijeniti Erceg, dok će dvojac centralnih veznih igrača činiti Vidović i spomenuti Mršić.

Rijeka je protiv Hajduka demonstrirala svu svoju moć. Doduše, na ruku im je išlo što su zabili iz prva dva ozbiljnija napada i tako si dozvolili da do kraja odigraju bez prevelikog pritiska. Drugo mjesto se sada čini sigurno, prvo nedostižno, no motivacija ne bi smjela biti problem. U ekipi ima dosta novih igrača koji se žele dokazati, neki od njih oživjeti i karijere (Radošević, Alex, Tomasov...) pa će sigurno 'gristi' u svakom trenutku.

'Prošli put smo ostvarili 'laganu' pobjedu iako nije bilo lako probiti njihov bunker. U nedjelju će biti drugačija utakmica u odnosu na našu posljednju u Splitu. Oni imaju puno toga za popraviti i dat će sve od sebe da to ostvare. Ne smije nas zavarati njihov poraz u Osijeku jer su kvalitetna momčad koja nam može napraviti probleme', rekao je Marin Leovac u najavi utakmice u Splitu.

Što se tiče nedjeljnog sastava, čini se da će biti identičan onome protiv Hajduka. Vargić je i dalje out, pa će ga na golu mijenjati Prskalo. Nema ni Maleša i Moisesa. S obzirom da su Močinić, Vešović, Ivančić i Ajayi juečr igrali za drugu momčad, moguće je da netko od njih sjedne na klupu (vjerojatno prva dva) i eventualno uđe u nastavku. U konkurenciji je i napadač Hristov koji se oporavio od ozljede.