DRAMA NA A-1

Ovako je počeo divljački ispad Torcide i Bad Blue Boysa

11.02.2015 u 22:52

  • +5

Policijski očevid

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Bionic
Reading

Umjesto o nogometu, a igrale su se utakmice četvrtfinala hrvatskog Kupa, u srijedu se opet govorilo o huliganima. Naime na autocesti A-1 'sjekli' su se putovi Torcide i Bad Blue Boysa, a oni su ovaj 'slučajan' susret okončali novim divljačkim ispadom

Nešto iza 13 sati ispred tunela Sv. Marko nedaleko od Karlovca u smjeru Zagreba došlo je do tučnjave između Torcide i Bad Blue Boysa koji su krenuli put Pule na kup utakmicu Istre i Dinama (17 sati). Oko desetak kombija splitskih oznaka stajalo je uz cestu.

Kako doznajemo, riječ je bila o tzv. sačekuši u režiji pripadnika Torcide, ali koju su 'pročitali' Bad Blue Boysi u 'izvidnici' te je 80-ak pripadnika zagrebačke skupine iznenadilo 150 pripadnika Torcide. Letjele su boce, koristile su se palice, a bilo je i ozlijeđenih. Policija je stigla tek pred kraj i velik broj navijača je priveden.

Očevici koji su vidjeli tučnjavu govore kako je tridesetak huligana pretrčavalo autocestu kako bi se fizički obračunali s drugom skupinom huligana. Opća tučnjava šokirala je ljude koji su se zatekli na putu iz smjera Dalmacije i Rijeke.

'Potpuno su zaustavili promet, kamioni su stvorili kolonu... Dvadesetak navijača, možda i više, trčalo je s jedne na drugu stranu autoceste. Bilo je grozno, a neki su i ozlijeđeni ležali na cesti. Letjeli su boce i kamenje, a dobro se moglo vidjeti kako su sijevale šake. Bilo je i cipelarenja! Tko je prvi počeo, teško je reći. Uz cestu smo vidjeli kombi splitskih oznaka i nekoliko automobila', rekla je za tportal.hr jedna zgrožena vozačica.


Nešto kasnije pojavila se snimka nemilog događaja, a njen autor opisao kako je počeo sukob.

'Dok sam se približavao mjestu na kojem se već debelo odigravao sukob, skupina u mom smjeru na autocesti odjednom je počela trčati od mjesta sukoba prema mom smjeru i smjeru ostalih zaustavljenih auta te sam pomislio da je murja već tamo i da rastjeruje sukobljene strane', napisao je na forumu svjedok događaja i autor snimke postavljene na YouTube, a prenosi Večernji list.

'Kako je u mojoj prometnoj traci bila Torcida, samo sam njih vidio. Što se tiče ozlijeđenih, dakle vidio sam jednog dečka u nesvijesti, ili sličnom stanju, jer su ga drugi pokušavali dići, ali bez uspjeha. Drugi torcidaš je bio skroz krvave glave dok su još dvojica bila krvava, ali manjeg intenziteta. Boyse sam slabo vidio u prolazu jer su bili u drugoj traci, no koliko sam vidio u prolazu, nitko nije bio ozlijeđen, ali ponavljam, bili su s druge strane. Što se tiče brojke, mislim da je bilo 200-tinjak torcidaša i 80-ak BBB-a. Otprilike je takav omjer bio i vozila s jedne i druge strane.'

Cijeli članak pročitajte OVDJE