KOD TUNELA SV. MARKO

Otkriveno kako je došlo do krvavog obračuna Torcide i BBB-a

11.02.2015 u 16:24

  • +5

Policijski očevid

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Bionic
Reading

Srijeda je bila dan utakmica Hrvatskog nogometnog kupa (HNK). Ali nažalost, i novih divljačkih ispada navijača hrvatskih klubova. Naime, prema već uobičajenoj praksi, navijači ili, točnije, huligani odlučili su odmjeriti snage u međusobnom okršaju na autocesti A1, nekoliko kilometara iza Karlovca u smjeru mora, blizu tunela Sv. Marko. U tučnjavi zbog koje je bio prekinut i promet sudjelovali su Hajdukovi navijači, odnosno Torcida, te navijači Dinama, odnosno Bad Blue Boysi

Nešto iza 13 sati ispred tunela Sv. Marko nedaleko od Karlovca u smjeru Zagreba došlo je do tučnjave između Torcide i Bad Blue Boysa koji su krenuli put Pule na kup utakmicu Istre i Dinama (17 sati). Oko desetak kombija splitskih oznaka stajalo je uz cestu.

Ubrzo je prema mjestu sukoba krenula i policija, a zbog nereda na autocesti došlo je do potpunog prekida prometa dok na mjesto obračuna nije stigla policija.

Kako doznajemo, riječ je bila o tzv. sačekuši u režiji pripadnika Torcide, ali koju su 'pročitali' Bad Blue Boysi u 'izvidnici' te je 80-ak pripadnika zagrebačke skupine iznenadilo 150 pripadnika Torcide. Letjele su boce, koristile su se palice, a bilo je i ozlijeđenih. Policija je stigla tek pred kraj i velik broj navijača je priveden.

Očevici koji su vidjeli tučnjavu govore kako je tridesetak huligana pretrčavalo autocestu kako bi se fizički obračunali s drugom skupinom huligana. Opća tučnjava šokirala je ljude koji su se zatekli na putu iz smjera Dalmacije i Rijeke.

'Potpuno su zaustavili promet, kamioni su stvorili kolonu... Dvadesetak navijača, možda i više, trčalo je s jedne na drugu stranu autoceste. Bilo je grozno, a neki su i ozlijeđeni ležali na cesti. Letjeli su boce i kamenje, a dobro se moglo vidjeti kako su sijevale šake. Bilo je i cipelarenja! Tko je prvi počeo, teško je reći. Uz cestu smo vidjeli kombi splitskih oznaka i nekoliko automobila', rekla nam je jedna zgrožena vozačica.