PRIVREMENI TRENER

Vukas uoči četvrtfinala Kupa ne želi govoriti o Tudoru

10.02.2015 u 14:09

Bionic
Reading

Privremeni trener nogometaša Hajduka Hari Vukas, koji će prvi puta voditi momčad s klupe u srijedu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa protiv Vinogradara u Mladini (15 sati), nije želio govoriti o prošlotjednoj ostavci Igora Tudora, kojemu je Vukas bio pomoćnik.

'Što se tiče te teme, ne bih ništa dodavao, samo bih se usredotočio na sutrašnju utakmicu koja je najbitnija. Želim psihički stabilizirati ekipu, momci su radili zbilja ozbiljno bez obzira na sve što je bilo prije. Sačuvali su mirnoću, radili su dobro i sve ide u tom smjeru. Nadamo se da će sutra na utakmici sve biti u redu. Na tu prvu utakmicu u sezoni smo svi skoncentrirani. Zanima nas pozitivan rezultat', kazao je Vukas dodavši da su spremni na sve i da na utakmicu idu bez kalkulacija i kako je Hajduk veliki favorit u srazu s Vinogradarom.

Na novinarski upit je li se čuo s Tudorom i eventualno tražio savjet za sutrašnju utakmicu, Vukas je odgovorio kako je s Tudorom kolega i veliki prijatelj i naravno da su razgovarali, ali to nije tema konferencije za medije. Novinari nisu odustali, pa je već sljedeće pitanje bilo je li s Tudorom razgovarao o preuzimanju trenerske palice, te je li ga pitao hoće li se naljutiti ako bude trener Hajduka.

'Predlažem vam da pročitate intervju kojeg je jednoj tiskovini dao Igor Tudor. U uvodu sam već rekao i mislim kako bi bilo nekorektno da sada idem s nekom drugom pričom. Puno je toga već rečeno i smatram kako nema nekih dodatnih nejasnoća. To je sve iza nas. Sve je rečeno', kazao je na kraju Vukas dodavši da zbog ozljeda neće igrati Gotal, Milevskij i Mezga, dok je Maloku bolestan, a Mikanović ima crveni karton.

Igor Tudor prošlog je tjedna dao ostavku na dužnost trenera Hajduka. Lokalni mediji su tada pisali kako su nakon te vijesti stariji igrači predvođeni Maločom na sastanku s predsjednikom Brbićem tražili da se Tudor vrati. Nagađalo se i kako je Tudor ostavku podnio zbog toga što nije realiziran transfer stopera Krke Nikole Žižića (27) i to za 15.000 eura. Gradonačelnik Ivo Baldasar je novinarima tada otkrio kako je razgovarao sa Marinom Brbićem, te da mu je osobno žao što je Tudor tako kasno odlučio dati ostavku, doslovno u zadnji čas, pred početak prvenstva. Na kraju je dodao da se slaže s upravom i njihovom odlukom.

U medijima se kalkuliralo s nekoliko zvučnih imena, no do danas nije dugoročno riješeno pitanje trenera.