NASTAVLJA SE SUKOB...

Ovakav Šukerov odgovor u Hajduku sigurno nisu očekivali

18.12.2014 u 22:00

Bionic
Reading

Hrvatski olimpijski odbor u četvrtak je nagradio najbolje sportaše Hrvatske za godinu koja je na izmaku. Istog dana, nekoliko sati ranije, disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević odredio je rigoroznu kaznu Hajduku zbog neodigranog derbija protiv Dinama

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević zbog neodigranog derbija na Maksimiru odrezao je najviše kazne u povijesti našeg nogometa.

Predsjednik kluba Marin Brbić i četiri člana Nadzornog odbora - Ljubo Pavasović Visković, Vjekoslav Hrabar, Ante Majić i Nikola Koceić Bilan - dobili su godinu dana zabrane rada u nogometu. Hajdukovi igrači koji su trebali biti u prvih 11 za utakmicu s Dinamom dobili su svaki po 3.000 kuna kazne.

Naravno, zato su novinari u jednom zagrebačkom hotelu, nakon što je preuzeo nagradu od Hrvatskog olimpijskog odbora u ime nogometne reprezentacije kao najboljeg promicatelja Hrvatske u svijetu, upitali Davora Šukera za komentar te odluke.

'Pitajte tko je sazvao taj sastanak. Taj sastanak je sazvalo Ministarstvo i to pitanje postavite poštovanom ministru Mornaru. Hrvatski nogometni savez se nikad neće umoriti u razgovorima, pregovorima, ali zna se gdje nogomet pripada. To su nogometne institucije, nogometni uvjeti. A to je – županijski nogometni savez, kao naša baza. Preporučio bih da idemo tim putem. Prepustimo policiji, a molim to i državu da joj omogući, da odradi svoj posao. Imali smo simpozij, na kojem su potvrđeni naputci. I svi radimo prema njima, naputcima, od klubova do Hrvatskog nogometnog saveza. I to je za mene završena priča. Što se tiče kazne, imate gospodina Vlajčevića, imate sudačko i disciplinsko tijelo, koji su neovisno tijelo u Hrvatskom nogometnom savezu. I to pitanje morate uputiti njima', odgovorio je Davor Šuker te konstatirao kako na spomenutom sastanku nisu bili ljudi koji su trebali biti.