KLADITE SE PAMETNO

Zagreb želi četvrto mjesto: Svjesni smo da nismo napravili ništa!

15.12.2014 u 14:51

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici jesenskog dijela, u sklopu 19. kola MAXtv Prve lige, sastaju se u Kranjčevićevoj Zagreb - Rijeka (Arenasport, 18h)

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje
Zagreb definitivno pripada krugu najugodnijih iznenađenja HNL-a. Lanjski drugoligaš koji nije se nije baš pojačao po ulasku u elitno društvu te je k tome za trenera 'dobio' aktualnog predsjednika kluba je bio označen kao prvi kandidat za ispadanje. No, Dražen Medić i njegova ekipa nisu dijelili takvo mišljenje. Zagreb je u nizu od četiri utakmice bez poraza, a bili su tu i susreti s Dinamom i Hajdukom.
Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Današnja će utakmica u velikoj mjeri odrediti razinu na kojoj jesmo i platformu za dalje. Svjesni smo da nismo napravili ništa, tek je pola prvenstva', rekao je Medić te dodao kako je njihov plan boriti se za četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.

Od Rijeke su ove sezone dva puta gubili prilično uvjerljivo, pa je razumljiv njegov oprez:

'Kekovi momci imaju po 150-200 prvoligaških utakmica, a moji ako izuzmemo Jurendića po 15-ak.'

Sastav ima tek dvije nepoznanice, za mjesto u sredini terena konkuriraju Muradžija, Ljubičić i Matić dok će na mjesto krilnog napadača Bevab ili mlađi Boban.

Zbog ozljeda nema Konopeka, Šulca, Šehića i Novaka, no to se u ovom trenutku ne čini prevelikim hendikepom.

Iako Medić smatra kako se u igri Rijeke neće osjetiti činjenica da su u četvrtak imali težak susret u Sevilli, to se jednostanvo ne smije zanemariti. Na kraju polusezone gosti su imali veliko fizičko i mentalno pražnjenje. Priželjkivali su pobjedu u Španjolskoj kojom bi napravili senzacionalan uspjeh, no od toga nije bilo ništa. Prvenstvo je praktički riješeno s obzirom na zaostatak za Dinamom i prednost ispred Hajduka. Trener Kek bi mogao imati težak zadatak držati momčad na maksimumu.

'Čeka nas teško gostovanje protiv momčadi koja u zadnjem periodu igra kvalitetno, koja je napravila niz dobrih rezultata i koja je u vrhu HNL-a. Gostovanje nam puno znači jer nije dobro kada si u nizu od dva poraza za redom i moramo napraviti sve da se iz Zagreba vratimo s pozitivnim rezultatom. Prisutan je umor, ali ja ga kao trener ne priznajem. Kada dođeš na ovu razinu moraš se naučiti nositi s time, igrati u tom ritmu a sve ostalo je izbjegavanje stvari o kojima danas u nogometu više nitko ne priča. Ono što želim je stopostotna koncentracija', rekao je Matjaž Kek u najavi utakmice sa Zagrebom.

Zbog kartona danas neće biti stopera Leškovića i veznjaka Kvržića, ozlijedio se i Vešović. No, gosti imaju dovoljno širok kadar da sve te igrače zamijeni bez da se osjetiti na kvaliteti igre. Tek se čini da bi moglo doći do promjene u formaciji te da bi Rijeka mogla zaigrati u 4-4-2 sustavu s Krstanovićem i Kramarićem u napadu.

Sve su češći navodi kako bi potonjem to mogla biti posljednja utakmica u riječkom dresu. Bio bi to veliki hendikep za njih u nastavku sezone...

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.