REPOVI OTKAZANOG DERBIJA

Nogomet ide dalje; pioniri Hajduka i Dinama uz policijsko osiguranje!

26.11.2014 u 16:30

  • +3

Pioniri Hajduka i Dinama bez incidenata uz policijsko osiguranje odigrali utakmicu

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

U subotu je po prvi puta u povijesti otkazana jedna utakmice MAXtv Prve lige, a s obzirom na to da je riječ o derbiju između Dinama i Hajduka pitanje je kako će se taj neodigrani susret odraziti na nastavak prvenstva

Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju tako je u zadnje vrijeme vrlo popularno da jake policijske snage dolaze osigurati red oko terena na kojem se igra. Međutim, kada policija dođe osigurati utakmicu pionira Hajduka i Dinama, koja se u srijedu odigrala u Splitu, onda je to vijest.

Navodno je osiguranje pozvano zbog sve većeg nezadovoljstva Uprave Hajduka zbog odnosa prema njima od strane čelnih ljudi Dinama.

Podsjetimo, policija je u Maksimiru zabranila ulazak nekim članovima Torcide jer su se našli na popisu 'nepodobnih', a sve je kulminiralo ultimatumom. Na koncu se utakmica nije odigrala jer prva momčad Hajduka nije izašla na teren.

Ali kada se takvo stanje prenosi na najmlađe kategorije, na dječake koji još čekaju svoje prve juniorske utakmice, onda se zaista možemo zapitati ima li ovo sve smisla.

Možemo samo zamisliti kako je roditeljima dječaka koji su pratili uživo ovu utakmicu. Jesu li bili mirniji kada su vidjeli policijska vozila pored stadiona i policajce u pripravnosti?

Srećom policija nije imala nikakvog posla, a Hajdukovi klinci su svladali goste 1:0.