POMIRBA NI BLIZU

Rat Dinama i Hajduka nastavio bjesniti uživo na HTV-u!

24.11.2014 u 09:56

Bionic
Reading

Tomislav Svetina, Ljubo Pavasović Visković te Josip Brezni gostovali su u HTV-oj emisiji 'Nogomet – HNL', a nakon njihove međusobne rasprave jasno je da pomirenja neće tako brzo biti...

Nakon što veliki derbi MAXtv Prve lige nije odigran u subotu, nastavlja se verbalni rat između dvije zaraćene strane. Hajduk je na press koferenciji u nedjelju popodne optužio Zdravka Mamića za sve loše što se događa u hrvatskom nogometu te zatražio ostavku Davora Šukera te cijelog Izvršnog odbora HNS-a. Dinamo je dan ranije optužio Splićane da pokušavaju namjerno izazvati kaos te je najavio da će od rivala tražiti nadoknadu štete nakon što dvoboj nije odigran.

Više od 24 sata nakon derbija glave su i dalje vruće, što je viđeno u emisiji 'Nogomet - HNL' na drugom programu Hrvatske televizije. Gostovali su direktor Dinama Tomislav Svetina, povjerenik lige Josip Brezni te član Nadzornog odbora Hajduka, Ljubo Pavasović Visković

'Mislim da smo na najbolji način odlučili zaštititi interese kluba. Mi smo dovedeni pred zid i nismo imali drugog izbora i nismo mogli ništa drugo napraviti,' ustvrdio je Pavasović Visković te dodao:

'Nije bilo diktata Torcide. Mi smo kao klub koji od navijača živi, koji ima 11 tisuća članova. Nismo mogli pristati na diktat da se ljudima koji nemaju sudske zabrane proizvoljno ne dopušta ulazak na stadion.'

'Nitko od navijača sa sudskom zabranom nije došao na blagajnu Dinama. Htjeli su nas tim manevrom dovesti pred zid, ali nisu uspjeli. Nismo mi nikakvu štetu nanijeli ovom ostatku ostataka velikog derbija. Ovo može biti samo poticaj da idemo naprijed,' zaključio je predstavnik Splićana, ali s njim se ostali nisu složili.

'Nije mi jasno kako se ni sada, dan kasnije niste spremni ispričati sponzorima, gledateljima koji su došli na utakmicu ili ju čekali pred televizorom. Utakmica bi trebala biti svetinja. Nije bilo nikakvog razloga za odgodu,' rekao je povjerenik Josip Brezni koji je također optužio Hajduk da je unaprijed planirao ovaj scenario, s obzirom da igrači prije utakmice nisu izašli na zagrijavanje, a gosti tvrde da je tek u 15 sati, kad je već susret trebao početi, donesena odluka o bojkotu.

'Vi predstavljate ono najgore u Hrvatskom nogometnom savezu,' odbrusio je poznati odvjetnik Breznom.

Ništa manje žestoko nije bilo ni u duelu između Svetine i Pavasovića Viskovića.

'Zamaglimo cijelu priču od pravog problema. To je bio cilj. A problem je desetogodišnja suša u trofejima, ozbiljna financijska kriza, vraćanje kredita. Svi su drugi krivi. Hajduku je uvijek krivac netko drugi,' ustvrdio je Svetina te još jednom rekao kako je obmana javnosti da je Dinamo sudjelovao u slaganju popisa nepodobnih za derbi u Maksimiru.

Uslijedila su natezanja oko toga što je bolje 'narodni klub' ili 'klub s gazdom', pa tema jesu li Dinamo i HNS jedno te isto, a na kraju se oko ničeg sudionici nisu uspjeli složiti.

'Mi od ove garniture vladajućih milost ne tražimo,' zaključio je Pavasović Visković o mogućim kaznama.

Sapunica se nastavlja sljedećih dana...