PORAZ NOGOMETA

Hajduk nije izašao na teren, Dinamu najvjerojatnije pobjeda 3:0

22.11.2014 u 15:25

  • +20

Zagreb: Derbi otkazan jer igrači Hajduka nisu željeli izaći na teren

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Najveća utakmica hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka, u sklopu 16. kola MAXtv Prve lige, nije odigrana

Veliki udarac za hrvatski nogomet. Derbi na Maksimiru nije odigran, a vijest je potvrdio i splitski klub na svojoj službenoj stranici.

Prije samog početka objavljena je lista od 50-ak imena Hajdukovih navijača koji ne smiju na stadion. Toricda se solidarizirala te je poručila kako tada ni oni ne ulaze na južnu tribinu.

Pojavila se informacija kako će Hajdukovi igrači u znak protesta kasniti s izlazkom na travnjak 15 minuta, ali na kraju su iz 'bilog' tabora poručili kako nema utakmice.

Dinamova momčad je istrčala na teren, pozdravila se sa sucima, održana je i minuta šutnje za Vukovar, a zatim su se 'modri' uputili održati trening.

Iz Hajduka nisu bili raspoloženi za izjave, ali su poručili kako će u nedjelju izaći s priopćenjem za događaje.

'S obzirom na to da igrači Hajduka nisu htjeli izaći na teren, utakmica nije odigrana. Žao nam je navijača koji su došli na utakmicu na Maksimir ostali bez velikog sportskog spektakla. Povrat novca od ulaznica koje su kupili za veliki derbi mogu dobiti na Dinamovu Ticket pointu', objavili su iz Dinama.

Inače, na tribinama se uoči susreta okupilo samo pet tisuća ljudi.

'U 14.20 su do mene došli predsjednik Brbić, trener Tudor i još neki ljudi. Imali su zahtjev da se utakmica prolongira ili odgodi jer su njihovi navijači imali problema s ulaskom na tribinu. U 14.55 su došli Brbić i predstavnik NO Pavasović Visković, opet su tražili da se utakmica prolongira, ali to nije bilo moguće', rekao je deleget Lino Roše.

Povjerenik za natjecanje Josip Brezni izjavio je kako će utakmica najvjerojatnije biti registrirana s 3:0 za Dinamo.