OVACIJE NA POLJUDU

Split na nogama, Torcida dočekala igrače kao heroje

22.11.2014 u 22:57

  • +20

Zagreb: Derbi otkazan jer igrači Hajduka nisu željeli izaći na teren

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Derbi u Maksimiru između Dinama i Hajduka se nije odigrao. Gostujuća momčad nije istrčala na travnjak, a Torcida je nakon povratka iz Zagreba na Poljudu svoje igrače dočekala kao heroje

Sportska vijest dana nažalost nije spektakularan nogomet na derbiju, jer ga nije ni bilo. Torcida nije željela na stadion, jer je 90-ak pojedinaca iz njezine skupine imalo zabranu ulaska na maksimirsko zdanje, a Hajduk se solidalizirao sa svojim najvjernijim navijačima te je odlučio kako neće igrati.

'Dođite SVI i podržite ljude koji su rekli NE samovolji jednog čovjeka. U povijesti je Hajduk puno puta išao u kontru diktatorima, a večeras su ispisane nove stranice povijesti našeg kluba. Kad nepravda postane zako, otpor postaje dužnost!', napisala je Torcida i pozvala na okupljanje.

I više od sedam tisuća navijača se pojavilo na sjeveru Poljuda. Čekajući igrače, pripadnici Torcide zapalili su baklje uz pokliče 'Ovo je Hajduk' i 'Hajduk živi vječno', a uputili su i niz psovki na račun predsjednika HNS-a Davora Šukera i čelnika Dinama Zdravka Mamića. Na sjevernom dijelu tribina bili su istaknuti višemetarski transparenti 'Hajduk živi vječno' i 'Sloboda navijačima'. Okupljeni navijači nosili su i više transparenta s natpisima potpore Hajduku, ali i natpise kritike na račun HNS. Navijači Hajduka su na društvenim mrežama i raznim portalima većinom pozdravili odluku klupskog vodstva o neodigravanju utakmice.

Nogometaši splitskog kluba dočekani su kao heroji, njihova pojava na travnjaku izazvala je erupciju oduševljenja na tribinama. Pjevalo se, skandiralo, palilo baklje, a momčad im je uzvratila pljeskom... Održala se i minuta šutnje za Vukovar i stradale u gradu heroja u Domovinskom ratu.

Fešta je završila nešto prije 22 sata... Po odlasku nogometaša s poljuskdog igrališta i navijači su napustili sjevernu tribinu. Skup je osiguravalo više pripadnika specijalne policije, ali na stadionu je sve prošlo mirno i bez izgreda.

Iz Hajduka se još uvijek nisu službeno očitovali o razlozima neodigravanja utakmice s Dinamom, a najavili su konferenciju za medije za nedjelju poslijepodne ili najkasnije u ponedjeljak ujutro.

Doček na Poljudu
I još malo s Poljuda

Izlazak igrača na Poljud izazvao je ludilo