SUDAR U STANOVIMA

Rijeka vodi protiv Zadra

22.11.2014 u 11:03

Bionic
Reading

Subotnji program 16. kola MAXtv Prve lige zaključuju u Stanovima Zadar i Rijeka. Utakmica je na rasporedu od 17 sati (Arenasport 3)

Zadar - Rijeka 0:1 (Moises 60)

 - Rijeka je povela u 60. minuti, lopta s lijeve strane, uklizao je Moises i pospremio je u gol
- nakon prvih 45 minuta nema pogodaka, gosti su bolji, imali su sedam udaraca (dva u okvir), naspram jednog od domaćina, ali mrežu nisu zatresli.

---------------------------------------------------------------------------------

Iako su u posljednjem kolu prekinuli niz od pet poraza osvojenim bodom u Puli, Zadrani su posljednji na ljestvici. Sigurno to nije ugodno uoči nastavka sezone i današnjeg dvoboja protiv favorizirane Rijeke.

'Malo je nezgodno u utakmicu ući kao zadnji, ali tako nam je kako nam je. Hrabri nas dobra igra u Puli gdje smo možda zaslužili i više od jednog boda. Vjerujem da ćemo i danas odigrati kvalitetno', rekao je veznjak Pušić, koji je u Zadar stigao na posudbu baš iz Rijeke.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Trener Ćiro Blažević baš i nema nekog izbora. Momčad mu ne djeluje pretjerano dobro, pa se u ovakvoj situaciji mora fokusirati na obranu vlastitog gola. Da će to biti tako, govori i najavljeni sastav u formaciji 4-2-3-1 u kojem je iskusnom Hrgoviću namijenio mjesto u sredini terena kao razbijaču suparničkih napada. Ponavljamo, izbora baš i nema osobito nakon ozljede iskusnog Suraća koji bi svojom agresivnošću (barem u jednom dijelu utakmice) mogao odraditi taj defanzivni dio.

Prema naprijed je Zadar ionako tanak. Za kreaciju bi trebao brinuti Weitzer, a najveća prijetnja po gol gostiju bi trebali biti hitri Pešić i Terkeš.

Najveći problem bi mogao biti travnjak. Puno kiše, a prema sunca i vjetra bi mogli teren učiniti mekanim i teškim za igru.

'Nastojat ćemo se prilagoditi zadanim uvjetima', za kraj je rekao Pušić.


Rijeka je u posljednjem kolu pomela Lokomotivu i tako nastavila svoj lov za Dinamom. Prednost nije nedostižna, no bodovi se ne smiju prosipati. Moglo bi u budućnosti to biti sve teže i teže, jer su suparnici sve motiviraniji. Skinuti skalp Rijeci sada predstavlja pravi izazov. K tome, većina se ekipa u Ligi 10 bori za nešto.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.

'Zadar je sigurno momčad koja uz veliko trenersko ime na klupi traži spas, bodove za bijeg iz donjeg doma. Mi smo se na Stanovima znali opeći, a i Koprivnica je bila veliko upozorenje, baš kao i Zadar u onoj vrlo teškoj utakmici na Kantridi pa i na početku proljetnog dijela prošle sezone u Stanovima. Saveznik neće biti ni težak teren, koji je za obje momčad jednak pa u tome nećemo tražiti neki alibi, ali morat ćemo zbog toga malo prilagoditi način igre. Svaka momčad protiv Rijeke igra na 120 posto, mi smo izazov, to moramo prihvatiti i tako se moramo ponašati jer bez gotovo fanatične borbenosti neće ići', rekao je Matjaž Kek.

Iako mediji donose najavljeni sastav od njega možda neće biti ništa. Uostalom, i sam Kek priznaje kako će prvo pogledati kakav je travnjak pa se na temelju toga odlučiti tko će igrati. Bude li mekano i nemoguće za igrati po podu, treba očekivati Krstanovića i(li) Ivančića koji bi svojom visinom i snago mogli biti velika prijetnja poslije prekida.

Kako god, Rijeka danas ima širok i kvalitetan kadar. Izbor igrača Keku nije problem te gosti ulaze kao veliki favoriti. Otegotna okolnost im jedino može biti travnjak koji u kombinaciji s fanatičnim Zadrom (ukoliko Ćirina momčad danas bude takva) često bude nepremostiva prepreka na papiru boljim ekipama.