NA CHATU KOD NAS

Lovre Kalinić pozvao navijače u Maksimir i pritom obećao…

21.11.2014 u 16:24

Bionic
Reading

Dođite u što većem broju na Maksimir i podržite nas, mi ćemo se truditi ostvariti što bolji rezultat! – bile su zadnje riječi Lovre Kalinića, hrvatskog reprezentativca i vratara Hajduka, s kojima je zaključen chat na portalu Tribina.hr

Osim te poruke, na našem smo portalu Tribina.hr Lovru pitali još mnogo zanimljivih stvari (poseban dio o reprezentaciji pročitajte OVDJE), a on je bio vrlo susretljiv prilikom odgovora. Evo najzanimljivijih odgovora…

Što bi po tebi bilo idealno; kada napraviti transfer i koliko dugo ostati u Hajduku?
Iskreno, o tome ni ne razmišljam. Koncentriran sam maksimalno na Hajduk!

S obzirom da vratari najteže od svih igrača ostvaruju dobre transfere, jesi li pričao o tome s Pletikosom ili Subašićem?

Kao prvo, to me ne brine jer vjerujem u sebe. Mislim da se uz pravi rad nemam čega bojati… S Pletom nisam razgovarao o tome, sa Subašićem jesam jer smo bili kolege u Hajduku i sad u reprezentaciji… Suba kaže da treba samo raditi i vjerovati u sebe. Nema tu neke formule i recepta. Rad, rad i samo rad. I vjera u sebe.

Možeš li nam opisati opterećenje koje vratar Hajduka ima? Koja je razlika između Hajduka i Karlovca gdje si bio na posudbi?
Hajdukov vratar ima dva udarca po utakmici i mora ih zaustaviti. U Karlovcu imaš 10 udaraca i zaustaviš devet i igrač si utakmice. Premda izgubiš, naprimjer... To dovoljno govori o razlici. Mislim da je tako i u hrvatskoj reprezentaciji...

Kako ti je bilo prvi put branit za Hajduk i u kakvim si tada bio odnosima s Blaževićem?
S 21 godinu protiv Slaven Belupa sam debitirao, bilo je u Koprivnici, pobijedili smo 1:2, a pritisak i inače ne osjećam… S Blaževićem? Korektnim, kolegijalnim.

Ta je Krstičevićeva odluka naišla na mnogo kritika. Kako je to utjecalo na tebe?
Nije bilo ugodno, ali profesionalac sam i trenerove zamisli treba poštivati.

Imaš li menadžera ili nekog tko se brine o tvojoj karijeri?
Imam. Kao i svaki nogometaš. To je Pharos sport agencija. Ime mu je Siniša Šošo i strašno puno mi je pomogao u životu. Prije svega smo prijatelji.

Kako donosite odluke za tvoju karijeru?
Na karijeru utječem samo ja. Samo će me moje kvalitetne igre i obrane odvesti u inozemstvo. Isto to se odnosi i svakog drugog igrača.

Kakav je novi travnjak?
Fenomenalan! Baš je užitak igrati na njemu! U odnosu na prošlu sezonu - to se ne može ni staviti u istu rečenicu. :) Ovaj sada je vrhunski.

Kalinić od prije godinu dana i današnji Kalinić. Kakva je usporedba?
Danas imam više iskustva nego lani u ovo vrijeme. Ali tada su mi i počeli zdravstveni problemi zbog kojih sam dosta vremena izbivao izvan travnjaka.

Družite li se vi igrači van igrališta? Kako ste proslavili prolazak protiv Kazahstanaca?
Družimo se, naravno, i generacijski smo bliski. A kako smo proslavili? Bolje da to ostane među nama... :)

Tudor zna za proslave?
Za dio... :) On je dio toga... :)

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.


Možeš li izdvojiti nekog trenera vratara ili suigrača koji ti je najviše pomogao prilikom razvoja sebe kao vratara?
Svi su imali neki utjecaj na moj razvoj. Ali najviše sam radio s Tonćijem Gabrićem. Osam godina...

Ove godine, od pridošlica u Hajduku najveće je ime bio Milevskij. Kakav je on igrač i suigrač? Koliko pomaže mlađim igračima?
Vidi se na njemu da ima iznimnu kvalitetu, vrhunski je igrač, sve zna. A kad se u potpunosti spremi dat će momčadi novu dimenziju. Momak je odličan. Družimo se, naravno… Daje smjernice mladim igračima, može im svojim savjetima puno pomoć.

Koje su Hajdukove prednosti u derbiju?
U derbiju je sve moguće, teško je izdvajati prednosti jedne ili druge momčadi. I zadnji derbi je sve pokazao... Vodili smo Dinamo 2:0, imali prednost do pred kraj, na kraju smo izgubili.

Kako si ti proživio ta 2 zadnja gola?
Teško. Nisam bio svjestan da se to događa.

Što se dogodilo od zadnjeg derbija? Od tada niste izgubili niti jednu utakmicu…
Taj poraz nam je donio i nešto dobroga. Utjecao je pozitivno na sve nas. Prestali smo olako gubiti utakmice... Nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Već si branio na nekolicini derbija. Koliko je važna domaćinska prednost?

Sigurno da imaš prednost kao domaćin ako igraš pred svojom publikom. Ali u Maksimiru to nije baš slučaj... Isto tako, i mi zadnje dvije na Poljudu igramo bez gledatelja... Sve to je dosta neobično… Nama je svakako prednost kad igramo pred punim Poljudom.

Možeš li izdvojiti nekog igrača Dinama? Tko je posebno opasan?

Ne bi htio nikoga posebno isticati, posjeduju svi kvalitetu.

Pričalo se ranijem o mogućem prelasku u Dinamo…
Znam da je bilo kontakata sa strane Dinama, ali nikad nisam ni razmišljao o toj opciji.

Za kraj… Može poruka za Hajdukove navijače?
Dođite u što većem broju na Maksimir i podržite nas, mi ćemo se truditi ostvariti što bolji rezultat!