DOLAZI HAJDUK

Evo koje je pitanje o Tudoru zamalo Mamića izbacilo iz takta

21.11.2014 u 14:20

Bionic
Reading

Dan uoči najvećeg hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka (subota 15:00, Arenasport 3) trener modrih Zoran Mamić ponudio je svoje viđenje utakmice te je najavio je pobjedu svoje momčadi

Nakon reprezentativne stanke igrači Dinama jedva su dočekali derbi, a trener Zoran Mamić – kao i obićno – ne želi dizati tenzije.

'Čeka nas veliki derbi protiv Hajduka koji iako nosi samo tri boda kao i svaki drugi susret ipak je utakmica od posebnog značaja jer se radi o dva najveća hrvatska kluba', kazao je na konferenciji za medije Mamić.

'Mi želimo nametnuti svoju igru, nastaviti dobru seriju koju imamo protiv njih, ali i izaći iz niza malo lošijih rezultata koje smo imali prije reprezentativne stanke. Napunili smo akumulatore, konsolidirali se i spremni čekamo utakmicu', dodao je Mamić.

Od prije je poznato kako zbog ozljeda neće igrati kapetan Josip Šimunić te 17-godišnji Ante Ćorić.

Pitanje kako mu je Hajduk postao mušterija, jer u šest izravnih dvoboja protiv Hajduka te trenera Igora Tudora ima čak pet pobjeda i tek jedan remi, nije se u prvi tren dopalo Mamiću. Očito ga je zamalo izbacilo 'iz takta', ali na kraju je sve ispalo - simpatično.


'Ne bih se složio s tom riječi. Da je on na klupi Dinama, a ja Hajduka možda bi on dobio svih šest derbija. Tko zna? Puno puta sam rekao da Igor radi jako dobar posao', nije se dao omesti Mamić.

Nekoliko rečenica Mamić je kazao i o velikim rivalima iz Splita:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Njih se nikada ne smije podcijeniti. Zaostaju 11 bodova za nama, ali to ne znači previše u ovakvim utakmicama. Nisu izgubili od osmog mjeseca što pokazuje da su u dobroj formi, ali odigrali su puno neriješenih utakmica. Kažem, mene zanima ono što će biti sutra, a siguran sam da je Dinamo bolji i da će pokazati to na terenu.'

Nekoliko riječi kazao je i o najvećoj opasnosti Hajduka. Evo koje je igrače Mamić izdovjio:

'Kouassi je uvijek opasan, Sušić, Bradarić i možda Vlašić ili tko već... Bočni igrači su im vrlo ofenzivni i opasni, a imaju i dobre prekide. Jednostavno treba paziti na sve. Nadam se da će sutrašnja biti rezultatski slična kao ona u Splitu (2:3, op.a. - video ispod članka) i da ćemo dobiti, ali ne bih htio da se ponovi utakmica s Poljuda.'

Očekivano, za kraj je uslijedilo i pitanje o navijačima tj. atmosferi na stadionu:

'Huligani, osiguranje i slične teme su tragedija za nas koji smo dole na terenu. Izvedbe bi bile puno bolje da pričamo o nogometu, a ne o stvarima okolo. Nadam se dobroj atmosferi i puno pljeska jer bi sve ostalo bilo suludo.'

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.