MAXTV PRVA LIGA

Važan okršaj za sve! Istra 1961 u Gradskom vrtu kod Osijeka

21.11.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Nakon stanke zbog reprezentacije, klubovi MAXtv Prve lige opet su u pogonu. U petak 16. kolo otvaraju u Gradskom vrtu Osijek i Istra 1961 (18 sati, Arenasport 1)

Osijek je prije reprezentativne stanke gostovao na Poljudu te zasluženo izgubio. Nisu bili pretjerano opasni po gol Splićana, a jedini gol koji su zabili je došao nakon teške pogreške obrane Hajduka. Realno se taj poraz ne može nazvati kiksom, međutim u ligi sa samo deset klubova nema previše prostora za utakmice u kojima se unaprijed ne računa na bodove.

Ako susret u Splitu i je bio takav, ovaj današnji nije. Dapače, domaćini imaju imperativ osvajanja tri boda iako tradicija nije na njihovoj strani.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Imamo respekta prema njima, ali ih se ne bojimo. Krajnje je vrijeme da ih pošaljemo kući praznih ruku', rekao je veznjak Marin Glavaš.

Po običaju trener Rukavina neće imati kompletnu momčad. Zbog ozljede nema kapetana Kurtovića, a problemm u veznom redu su i kartoni Škorića te odmaranje Ugarkovića. Zbog kartona nema ni napadača Peroševića.

Na listi upitnih je i lijevi bek Borna Barišić (dermatološki problemi), no njega adekvatno može zamijeniti Antonio Pavić.

'Navikli smo na probleme, na njih jednostavno ne možemo utjecati. Ne zamaram se time već onime kako da momčad ponovi izdanja protiv Zadra ili Zagreba. Tradicija nije na našoj strani, no mi smo tu da je srušimo', rekao je Rukavina koji je posebno skrenuo pažnju na ofenzivni potencijal Istre (Radonjić, Jo, Špehar).


Istra na ljestvici ima bod više, no atmosfera u Puli nije idilična. Nakon remija protiv Zadra, trener Pamić je doslovno 'poludio'. Na konferenciji po završetku utakmice se obrušio na igrače zbog zalaganja, na upravo zbog nezainteresiranosti oko vođenja kluba.

'Osijek je iznimno borbena momčad i morat ćemo biti vrlo kompaktni kako bismo ih zaustavili. Vrlo su opasni iz prekida i na tom planu je nužna koncentracija naše obrane', rekao je Pamić kojem je očito dobro došla stanka da se opet fokusira na zadaće na terenu.

Čvršći blok će im osigurati povratnik Blagojević kao i oporavljeni Obšivač. U kreaciji će nedostajati Zvonko Pamić, pa će se Pamić vrlo vjerojatno odlučiti na 4-2-3-1 sustav s Heisterom i Franjićem kao krilima te Radonjićem kao klasičnim sidrunom. 'Nestašni' Jo će očito opet biti na klupi. Ako on pak starta, Franjić je kandidat za klupu.

Na golu bi opet trebao biti Brkić nakon što je odlično odradio posao protiv Zadra. Dreven je tada bio suspendiran i očito je izgubio startnu poziciju među vratnicama.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.