MALI DERBI NA KANTRIDI

Kramarić spasio Rijeku, sjajni Zagorac heroj Splita

26.10.2014 u 20:49

Bionic
Reading

U najzvučnijem dvoboju 13. kola MAXtv Prve lige Rijeka i Split su rezultatom 1:1 (0:1)remizirali na Kantridi, te se tako Dinamo ovoga vikenda dodatno raskomotio na vrhu ligaškog poretka

Rijeka je na krilima euforije nakon Feyenoorda dočekala RNK Split, no nisu uspjeli donijeti novi veliki val zadovoljstva svojim ponovno brojnim navijačima. Split je potvrdio renome čvrste momčadi koja bi morala ući u bitku za europski plasman iduće sezone, a najveće zasluge za konačni remi iz gostujuće perspektive ima vratar Danijel Zagorac.

U prvom dijelu vidjeli smo prilično izjednačenu borbu na travnjaku i kada se već činilo da će protivnici na odmor otići netaknutih mreža u 44. minuti Split je poveo. Splićani su dugo kombinirali pred protivničkim kaznenim prostorom, a onda je lopta distribuirana na desnu stranu gdje ju je dobro pogodio Ivan Ibriks i zabio za vodstvo gostiju.


Rijeka na Kantridi ima upravo fascinantnu statistiku od samo jednog službenog poraza u zadnjih 17 mjeseci, a poraz pred svojim navijačima uspjeli su izbjeći i danas. U 55. minuti Anas Sharbini je penetrirao u protivnički prostor i poslao idealnu loptu prema drugoj stativi gdje je spreman bio - vidi čuda - Andrej Kramarić koji je tako izjednačujućim golom, svojim 15. u pvenstvu ove sezone, potvrdio najbolju formu života.

Sharbini je potpisao najbolju priliku do kraja dvoboja, no njegov udarac završio je na gredi dok je sve ostale prilike zaustavljao večeras sjajno raspoloženi vratar i kapetan Splita Zagorac.

Nakon 13 odigranih kola Rijeka jeza vodećim Dinamom u zaostatku šest bodova, dok se Split bodovno izjednačio s Lokomotivom na četvrtom mjestu. tri boda više na trećoj poziciji ima splitski Hajduk.