PRAZAN POLJUD

Hajduk bez pomoći Torcide protiv Lokomotive

25.10.2014 u 10:10

Bionic
Reading

U večernjem terminu u subotu na Poljudu igraju Hajduk i Lokomotiva (19 sati, Arenasport). Na stadionu neće biti gledatelja, jer je splitski klub kažnjen s igranjem pred praznim tribinama

Hajduk je u Koprivnici odigrao solidnu utakmicu i zasluženo osvojio tri velika boda. Opet je mali pad u igri bio primjetan u drugom poluvremenu, no to je očito sada već stara boljka Splićana. Krenu s uraganskim presingom od prve minute, i onda u jednom dijelu utakmice 'izduše'. Činjenica da su tu utakmicu igrali bez 5-6 standardnih prvotimaca, osvojena tri boda čine još većima.

Nakon serije gostovanja danas se napokon vraćaju na Poljud koji je dobio novi travnjak. No, neće to biti 'normalna' utakmica jer je Hajduk zbog izgreda manjeg broja navijača na susretu u Dugopolju kažnjen s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama. Žalili su se bijeli, no komisija za žalbe se sastala neuobičajeno brzo i istu odbila. Kazat će u Hajduku, 'kadija te tuži, kadija te sudi'. Poklopilo se to i s rođendanom navijačke grupe Torcida koja će tako proslavu imati sutra na utakmici druge momčadi. Bit će zanimljivo...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Očekivanja su standardna, igramo kod kće i želimo pobijediti. Momci su radili dobro i sve jedva čekamo da počne. Odradili smo jedan trening na novom travnjaku i on je stvarno dobar. Biti će to prednost za nas jer je poznat stil igre koji forsiramo', rekao je Tudor te dodao da o Lokomotivi ne bi rekao ništa.

I ne treba, brojke govore. Otkad je na čelu Hajduka, Lokomotiva mu je omiljena mušterija. Ivkovićeva družina se pokušava nadigravati, a to Hajduku paše. Sjetimo se prvog međusobnog dvoboja, pobijedio je Hajduk s 4:2, a moglo je bez problema biti i 10:4 s obzirom na broj velikih prilika.

Domaćin je tijekom tjedna uigravao novi sustav 4-1-3-2. Svi osim Milića su spremni za igru i treba očekivati nekoliko promjena od prve minute. U vršku napada će biti Kouassi i Gotal, na klupi će priliku čekati Maglica i Milevskij. Ofenzivni dio veznog reda činit će Caktaš, Sušić i Vlašić, na svoj desni bok se vraća Vršajević. Rijetko je Hajduk bio gotovo kompletan, jedina 'rupa' je ostala na lijevom boku gdje će Jozinović probati zatvoriti gostujuće brzance. A, to je uvijek problem...


Lokomotiva je u prošlom kolu bez većih problema pobijedila Zagreb, te se mirno okreće svojim najvećim suparnicima. Današnji domaćin im je trn u oku zbog različitih poteza kojima su ukazivali da Lokosima kao filijali Dinama nije mjesto u prvoj ligi. No, oni su ostali tu di jesu i pokušavaju Hajduku zagorčati život. U zadnje vrijeme im to baš i nije uspijevalo. Odnosno, otkad je Tudor na kormilu domaćina.

'Prije svega moram reći da mi je krivo što igramo bez publike. Jedanput sam u svojoj igračkoj karijeri igrao bez publike, to je katastrofa. Pogotovo kada se to radi o Splitu i publici koja je specificna u svim segmentima. Ja sam uvijek bio za da se igra pred publikom međutim moramo poštovati odluku disciplinske komisije', osvrnuo se Ivković na činjenicu da će igrati pred praznim tribinama pa nastavio:

'Po nekoj logici možda bi nam bila malo lakša utakmica jer igramo na praznom stadionu, a mi smo navikli na taj ambijent, i znajući koliko znači Torcida Hajduku nećemo imati taj problem nad glavom, no međutim Hajduk već od osmog mjeseca nije izgubio utakmicu. Dobri su i kvalitetni kao i svake godine. Očekujem da ova naša utakmica, kao i sve prethodne, bude neizvjesna do samog kraja.'

Svi igrači su sposobni za igru, nema ozlijeđenih, no navodno postoji nekoliko nedoumica oko početnog sastava. Formacija bi trebala ostati standardna 4-1-4-1 s Lekom kao korektorom u veznom redu. Moguće je tek da se Rukavina s mjesta napadača prebaci na krilnu poziciju.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.