PRITISAK NA OBJE STRANE

Veliki ulog u Puli! Istra 1961 dočekuje Slaven

25.10.2014 u 09:58

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 13. kola MAXtv Prve lige. Program otvaraju u Puli na stadionu Aldo Drosina Istra 1961 i Slaven Belupo (15 sati, Arenasport)

Istra je pružila snažan otpor na Kantridi, možda mogla uz malo sreće i do boda, no na koncu je opet odlučila individualna kvaliteta na strani Riječena. Nije trener Pamić smio previše razbijati glavu tom utakmicom jer mu već danas slijedi ona protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak. Pobjeda bi bila uistinu vrijedna jer bi njih gurnula prema sredini ljestvice, a Belupo zakovala za dno. Tradicija im ide u prilog, u 11 domaćih utakmica od Belupa nisu nikada izgubili (7-4-0).

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Većeg motiva da pregrmimo sva opterećenja ove utakmice jednostavno nemamo. Svima je jasno koliko nam bodovi vrijede. Odlično se radilo na treninzima, sada to treba ponoviti na utakmici', rekao je kapetan Slavko Blagojević.

Problemi s izostancima su već standardni. Pamiću uvijek nedostaje netko od standardnih, ovaj put su to Vučko i Heister. Srećom ,ima solidne popune za te pozicije. Opet je prema početnom sastavu najavljena prilično defanzivna formacija s tri stopera i dva klasična beka. Blagojević će ispred njih biti kao svojevrsni osigurač.

'Moramo biti oprezni jer Belupo uopće nije loša momčad. Stvaraju dosta prilika i sigurno se neće u Pulu doći brniti. Čeka nas jako teška zadaća da ispunimo svoj cilj', zaključio je domaći kapetan.

U Koprivnici su se nadali kako bi mogli Hajduku otkinuti pokoji bod, na njihovu žalost od toga nije bilo ništa. Imali su u drugom poluvremenu dvije velike prilike, nisu ih iskoristili i to je bio kraj priče.

'U posljednje vrijeme igramo dobro ali nikako da se odmaknemo od posljednjeg mjesta. Nekoliko bodova nam je 'pobjeglo' zbog naše neefikasnosti i niz propuštenih 'zicera'. Svjesni smo da nas čeka teška utakmica, naši domaćini su dobra momčad koja je tjelesno pripremljena, igra na kontre i polukontre ali nismo bez izgleda', ističe trener Scoria i dodaje:

'Znamo u kakvom smo položaju, za nas je svaka utakmica od najveće važnosti pa tako i ova u Puli. Najvažnije da zadržimo razinu igre koju smo imali na posljednjim susretima, pa i s Hajdukom iako smo izgubili. Usto moramo igrati pametno, koncentrirano i paziti da ne griješimo u obrani dok u napadu moramo iskoristiti prigode kojih će sigurno biti. Vjerojatno će biti nekih promjena u našem sastavu, ali to ću odlučiti uoči utakmice.'

Eventualne promjene su puno vjerojatnije u napadačkom dijelu s kojim Scoria ne može biti zadovoljan. Nažalost, Vugrineca pritiskaju godine te više ne može sam nositi Slaven. Drugih raspoloženih napadača u Koprivnici nije bilo već jako dugo.

Ako goste može barem nešto utješiti, to je da nemaju novih problema s izostancima. Van stroja su tek manje važni Parlov i Gregurina.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.