DVOBOJ U ULICI PJESNIKA

Zagreb na Zadar, Medić protiv Blaževića

24.10.2014 u 10:54

Bionic
Reading

U MAXtv prvoj ligi 13. kolo u petak otvaraju Zagreb i Zadar u Kranjčevićevoj (18 sati, Arenasport)

Zagreb se nadao barem bodu protiv Lokomotive, no ta je nada kratko trajala. Lokosi su im ekspresno napunili mrežu te ostavili na 13 bodova. To je u ovom trenu dovoljno za šesto mjesto koje bi Pjesnici potpisali ove sekunde da bude i na kraju prvenstva. Problem je što od današnjih suparnika, koji su predzadnji, imaju samo dva boda više.

'Od utakmice s Lokomotivom sam očekivao sve najbolje, dobio sam sve najgore. Baš sam bio razočaran i po prvi put ljut', rekao je trener Medić i odmah se okrenuo današnjem dvoboju:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Moramo biti stabilni i strpljivi svih 90 minuta. Nema vraćanja u prošlost...'

Nije pri tome mislio na utakmicu s Lokomotivom već na odnos s kolegom sa suparničke klupe. Nekad je Ćiri bio predsjednik kojem je dao otkaz, danas revanšizma ne bi trebalo biti. Barem ne onoga o kojem će se na glas pričati.

Sastav ne bi smio doživjeti previše promjena u odnosu na neke prethodne utakmice. Od igrača koji nisu u konkurenciji najviše će nedostajati veznjak Šulc, dok će kadar biti jači za povratnike Konopeka i Ćubela. Ipak, za nijednog od njih se ne može kazati da je nositelj igre Zagreba.

Zadar ima tri poraza u nizu, no s obzirom da su dva doživljena u gostima, a ovaj posljednji kod kuće od Dinama, to i nije preveliko iznenađenje. Ipak ako se želi ostati u ligi trebat će napraviti neko ugodno iznenađenje ili barem osvajati redovito bodove protiv konkurencije.

'Pobjeda bi nam donijela puno, ali ne ustručavam se reći da bi i remijem bio zadovoljan. Imamo priliku prekinuti niz od tri poraza i krenuti prema sredini ljestvice. To moramo iskoristiti, iako Zagreba ima dobru momčad', rekao je Ćiro Blažević u najavi utakmice.


Jerbić i Šimurina neće konkurirati za sastav, a vjerojatno nema ni napadača Solomona. Šimunac se oporavio te bi trebao zauzeti svoje mjesto u vršku napada.

Prve dvojice nije bilo ni protiv Dinama, no kvalitetno su ih tada zamijenili Ikić i Sarić. Isto bi trebalo biti i danas. Hrgović bi mogao natrag na lijevi bok, dok bi poziciju u veznom redu mogao zauzeti Muić.

'Riječ je o prinudnim promjenama, ali nemamo razloga ne vjerovati da će na kraju sve biti dobro', zaključio je gostujući trener koji je 2012. sa Zagrebom ispao iz lige.

Za kraj treba dodati da je postojala mogućnost da se današnja utakmica uopće ne odigra, no Zagrebu je odgođena suspenzija pa zapreka s te strane ne bi smjelo biti. Utakmicu eventualno može pokvariti kiša koja u Zagrebu pada već dulje vrijeme te će travnjak učiniti teškim za igru.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.