DOMA PROTIV ISTRE

Andrej Kramarić; inspiracija za preokret i pobjedu Rijeke!

18.10.2014 u 21:13

  • +5

HNK Rijeka - NK Istra 1961

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic

Bionic
Reading

Nakon što su poslije prvog poluvremena zaostajali za jedan pogodak, Riječani su u drugom dijelu prebacili u brzinu više te došli na kraju do pobjede 3:1. Kramarić i Jajalo najzaslužnija su dva igrača za riječku pobjedu

Derbi sjevernog Jadrana obilježila je u prvom poluvremenu gotovo pa igra na jedan gol, onaj Istre. Riječani nisu uspijevali probiti čvrsti obrambeni bedem protivnika, pa su sve njihove nazovi poluprilika bili udarci s kakvih 20-tak metara, a svoj su udarac iskušali redom Sharbini, Leovac i Kramarić.

Jednu minutu prije kraja poluvremena, Istrani su uspjeli po prvi puta aktivno prijeći centar terena i odmah su postigli pogodak. Dobar je dio posla obavio Radonjić prodorom po desnoj strani, da bi u sredini posao dovršio Tomić. Do kraja prvih 45 minuta, dobru je priliku imao Mitrović, ali je sjajno obranio Dreven.

U drugom dijelu odmah se vidjelo kako su Riječani napali energičnije, a dobro im je došao rani pogodak Jajala u 54 minuti. Nakon tog gola, nastavila se ofenziva Riječana, a pravu je priliku imao i Tomečak nakon predivne lopte Kramarića.

Ipak, kao i mnogo puta do sad, Kramarić je morao sam uzeti situaciju u svoje noge, nakon što je odličnim okretom tijela prošao svoga braniča, da bi odmjerenim udarcem donio prednost Rijeci u 71 minuti susreta. Asistencija ide na konto Jajala, koji je također bio vrlo prisutan u mnogim riječkim akcijama.

Dobru je utakmicu konačno odigrao i Anas Sharbini, koji je dobio i velik pljesak, kada je nekoliko minuta prije kraja utakmice izlazio s terena. Kada se već čekao posljednji sudački zvižduk, mrežu gostiju nakon kornera Jajala pogodio je i Ermin Zec, ovogodišnje pojačanje Rijeke.