PROTIV ZADRA U GOSTIMA

Dinamo odigrao dobro, ali pobijedio tek uz pomoć vratara!

18.10.2014 u 17:08

  • +2

NK Zadar - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Bionic
Reading

Mladen Matković obranio je nekoliko vrlo teških lopti tijekom utakmice protiv Dinama, ali njegova loša reakcija kod prva dva gola gostiju čine ga glavnim tragičarem susreta. Dinamo je slavio protiv Zadra rezultatom 3:1 i tako došao do 32 boda

U 12. kolu MAXtv Prve lige Dinamo je bio tijekom svih 90 minuta bolja momčad na Stanovima, protiv svog domaćina Zadra. Plavi su na kraju slavili s naizgled uvjerljivih 3:1, ali ostaje činjenica da je do 87 minute na semaforu stajao neriješen rezultat.

Dinamo je utakmicu počeo bolje, ali nakon nekoliko promašenih prilika plavih (ovoga puta u žutim dresovima) napadača, Zadar nakon dobro odigrane kontre dolazi do prednosti 1:0 u 21 minuti. Preko desne je strane prošao Ante Sarić, a akciju je dobro pratio i poentirao Ivan Pešić. Nakon toga, gosti su samo dodatno pojačali pritisak, a nakon nekoliko promašenih prilika Wilsona pogađa Marko Pjaca s ruba 16-erca, iako je dojam da je domaći vratar mogao i bolje reagirati. Do kraja poluvremena, Matković je s nekoliko dobrih reakcija (pogotovo ispred Machada) sačuvao neriješeni rezultat.

Drugo poluvrijeme nastavilo se u gotovo pa istom tonu kako je završilo prvo, dominacijom Dinama i fokusom Zadra na obranu. Veliki problem za trenera Blaževića bila je činjenica da su mu se u prvom poluvremenu već ozlijedili Šimurina i Jerbić, pa je tako manevarski prostor s izmjenama bio izuzetno mali. Vidjelo se to kako je vrijeme proticalo, a Zadrani vidno pali u tempu.

U 75. minutu nakon opravdano sviranog 11-erca, nakon kojeg je Machado morao izaći s terena, Domagoj Antolić promašuje cijela vrata (i to poprilično), da bi dominacija Dinama dobila potvrdu tek nekoliko minuta prije kraja. U 87 minuti, nakon lijepe akcije preko lijeve strane, Angelo Henriquez imao je lagan zadatak samo provesti loptu u mrežu, ali umjesto toga on puca ravno u vratara, koji je bio na drugoj strani vratiju. To je iznenadilo Matkovića, koji loptu gura ravno u gol, iako je udarac išao ravno u njega.

Do kraja susreta, Zadrani su jedva živjeli na terenu, a kamoli trčali, pa Franku Andrijaševiću nije bilo teško postići i treći pogodak za Dinamo, već blizu sudačke nadoknade vremena. Na kraju uvjerljiva pobjeda, ali Zadar je bio svega nekoliko minuta udaljen od remija.

Dinamo je bio bolja momčad na terenu i slave zasluženo, ali pitanje je kako bi cijela stvar završila da se tijekom utakmice nisu ozlijedila čak tri zadarska igrača, od čega dva u prvih pola sata utakmice. Bilo kako bilo, tri boda za lidera prvenstva, koji je tako upisao desetu pobjedu u 12 susreta.