NEMA ODGODE

HNS odbio Hajduk i Rijeku; igrat će se u Zadru

30.09.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Iako su i Hajduk i Rijeka tražili odgodu utakmice 11. kola MAXtv Prve lige jer poljudski stadion neće biti spreman do nedjelje, u HNS-u su njihovu želju - odbili

'HNK Hajduk dao je prijedlog Natjecateljskoj komisiji da se utakmica 11. kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Rijeke umjesto 5. listopada odigra 20. studenoga na stadionu Poljud, zbog radova na rekonstrukciji travnjaka glavnog terena stadiona Poljud koji zbog vremenskih (ne)prilika neće biti gotovi do termina predmetne utakmice.

Propozicijama MAXtv Prve lige utvrđeno je kako povjerenik za natjecanje može u opravdanim slučajevima (sudjelovanje klubova u Uefinim natjecanjima, vremenske nepogode i sl.) odobriti izmjenu dana i satnice odigravanja pojedinih utakmica na način da se iste odigraju najkasnije prije odigravanja utakmica sljedećeg kola, osim ako Natjecateljska komisija HNS-a iz opravdanih razloga ne odluči drugačije.

Natjecateljska komisija HNS-a utvrdila je kako zamjena travnjaka na terenu za igru neosporno ne predstavlja razlog više sile te da navedeni razlog nije opravdan da se utakmica odgodi i odredi odigravanje nakon odigranog prvog sljedećeg kola. Takvom odgodom, bez utvrđenih opravdanih razloga odgode, povrijedile bi se Propozicije koje je donio Izvršni odbor i kojih su se svi obvezni pridržavati te bi se dovelo druge klubove u neravnopravan položaj', objavio je HNS.

Radovi na izmjeni travnjaka na poljudskom stadionu započeli su prije mjesec dana, nakon utakmice Hajduk - Dinamo, te su trebali biti gotovi prije odigravanja utakmice Hajduk - Rijeka. No, loše je vrijeme odužilo postavljanje novog travnjaka, pa će Hajduk morati ugostiti svog tradicionalnog jadranskog rivala na nekom drugom terenu.

Nakon što Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) nije odobrila odgodu utakmice 11. kola Prve HNL između Hajduka i Rijeke zbog toga što još nisu završeni radovi na zamjeni travnjaka na stadionu Poljud, splitski je prvoligaš objavio kako će se susret odigrati u nedjelju u Zadru s početkom u 19 sati.

'S obzirom na to da poljudski travnjak do nedjelje neće biti spreman za odigravanje utakmice, odlučilo se prihvatiti najbolju opciju. Prijedlog za naknadnim odigravanjem nije bio odobren, zbog natjecateljskih razloga nije bilo moguće zamijeniti domaćinstvo, a klub iz Stanova odmah je izašao u susret i ponudio svoj travnjak 'bijelima'', stoji u Hajdukovom priopćenju.