DVOBOJ NA PARKU MLADEŽI

Mogu li Ćirini 'sinovi' iz Zadra srediti i Split?

29.09.2014 u 11:04

Bionic
Reading

U ponedjeljak u Parku Mladeži (18 sati, Arenasport 1) deseto kolo MAXtv Prve lige zaključit će Split i Zadar

Splićani će početak sezone pamtiti po odličnim rezultatima u europskim utakmicama, a ukupni dojam su popravile još dvije pobjede u Kupu. Ipak, učinak u MAXtv Prvoj ligi je ispod prosječan i da nije bilo tih prethodno navedenih uspjeha, trener Matić bi već sigurno bio bivši. U prvih devet kola Split je ostvario samo dvije pobjede, a u posljednjem kolu su kod kuće osvojili bod protiv Hajduka uz jako puno sreće. Naime, bili su u podređenom položaju veći dio utakmice, a do izjednačenja su došli nakon velike pogreške suparničkog vratara.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Protiv Zadra je pobjeda imperativ, svaki ostali rezultat će upaliti zvona za uzbunu. Samopouzdanje je popravilo i sigurno slavlje u Kupu.

'Želim pohvaliti igrače na još jednom ostvarenom cilju, a to je plasman među 16 ekipa u Hrvatskom kupu. Što se tiče sutrašnje utakmice, pred nama je imperativ osvajanja tri boda, bez obzira na igru. I prvi krug smo otvorili uspješno, baš gostujućom pobjedom protiv Zadra, naš cilj je ponoviti taj uspjeh i vjerujem da će nam to poći za rukom. Činjenica je da nam dolazi Zadar s novim trenerom koji je uspio homogenizirati momčad. Evidentno je da su promijenili sustav igre, više ne primaju puno golova, a imaju i tri nova lica. Pušića, Pešića i Solomona koji daju dodatnu kvalitetu njihovoj momčadi', istaknuo je trener Splita u najavi današnjeg dvoboja.

Novinare je zanimalo kako Matić kao mladi trener doživljava okršaj s najslavnijim hrvatskim trenerom.

'Rezultati i uspjesi govore sve o karijeri gospodina Blaževića, ali za mene to nije nikakav poseban izazov, želim samo da moja momčad odigra najbolje što može.'

U sastavu Splita ne treba očekivati veće promjena. I dalje su ozlijeđeni Belle i Erceg, pa bi Crvene trebali gledati u klasičnoj 4-4-2 formaciji s Bilićem i Cikalleshijem u vrhu napada.

'Mi moramo popraviti segment realizacije, tu nemamo razloga biti pretjerano zadovoljni, ali zato vjerujem da će obrana biti na visini europskih utakmica i da Zadru nećemo dozvoliti postizanje pogotka. Oni su neugodni s distance, imaju jake pucače poput Hrgovića i Weitzera. Na to moramo posebno pripaziti', zaključio je Matić.


Zadar je procvjetao dolaskom Ćire Blaževića, ipak oni najteži ispiti tek slijede. Protiv Lokomotive su do tri boda došli uz jako puno sreće, jer su domaćini bili promašivali i moguće i nemoguće.

'Uvijek je sa Splitom zanimljivo igrati', ističe Ivor Weitzer, jedan od onih koji se probudio dolaskom Ćire.

'Postoje neke promjene u formaciji, kao i u nekim drugim pojedinostima. Mislim da smo se odmah našli s novim trenerom na istoj valnoj duljini i to je dalo rezultata', zaključio je važni veznjak Zadra.

U startu je odbio medijska naklapanja kako bi se Zadrani sada mogli uključiti u borbu za Europu. Svjestan je i on da su su do prije dva tjedna bili u velikoj rezultatskoj krizi i da euforija nije u potpunosti utemeljena. Uostalom, vidjet ćemo gdje su Zadrani nakon što se u narednim kolima susretnu s najboljim ekipama.

U sastavu samo jedna promjena, umjesto kažnjenog Čirjaka na lijevi bok će ući Viduka. Također, treba još jednom naglasiti napadača Solomona koji je stigao na posudbu iz Rijeke i sve više skreće pažnju na sebe.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.