MAMIĆ O SVOJOJ ZVIJEZDI

'Kad je čist u glavi, samo je nebo granica Soudaniju!'

21.09.2014 u 21:48

  • +5

MAXtv Prva liga, 9. kolo: Rijeka - Dinamo

Izvor: Profimedia / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Bionic
Reading

Trener Dinama Zoran Mamić zadovoljniji je rezultatom, nego igrom svoje momčadi na Kantridi, a zahvalio je na zalaganju na terenu svojoj glavnoj zvijezdi, Alžircu Soudaniju…

Dinamo je na krilima fantastičnog Soudanija slavio na Kantridi i tako otvorio prednost na vrhu MAXtv Prve lige. Dva krasna pogotka Alžirca slomila su Kekove igrače koji su imali više prilika, ali lopta nije htjela u gol. Pet golova glavne zvijezde 'modrih' u dvije utakmice ovaj tjedan. Zoran Mamić stigaoa je do nove vrijedne pobjede.

'Rezultatski odlična utakmica, ali igra nije bila dobra kao protiv Astre. No, pobjedi se ne smije gledati u zube. Na sreću, mi smo bili ti koji smo imali djelić više sreće, znanja ili kvalitete,' priznao je strateg Dinama pa se osvrnuo na susret:

Naš vezni red nije bio na nivou, puno nam je problema Rijeka radila kroz sredinu, što je atipično za nas, ali i to smo doživjeli. Uživat ćemo u ovoj pobjedi večeras, ali prvenstvo je još dugo, još je jako puno bodova u igri. Ovo je jedan lijepi korak, ali tek početak. Napredak je očigledan, rezultatski i igrački, ali treba tu još puno raditi.

Soudani se pokazuje kao najbolji inozemni igrač u povijesti kluba.

'Za Soudanija je samo nebo granica. Pitanje je samo njegove glave. Kad nema nedoumice u glavi, onda je on jedan od najboljih igrača MAXtv Prve lige. Nakon jednog razdoblja nezadovoljstva zbog izostanka prodaje koju je želio, shvatio je da Dinamo njegov klub za koji igra i za koji mora dati sve i nadam se da će tako nastaviti,' izjavio je Mamić.

Matjaž Kek dao je svoj osvrt:

'Kad promašiš takve prilike protiv tako kvalitetnog protivnika, onda možeš biti kažnjen. Imamo peha s ozljedama, fali nam i malo sreće. Igrači su dali sve od sebe, ja sam zadovoljan, vratit će nam se kad-tad sve to,' kaže ugledni trener Rijeke.