POVIJESNA ODLUKA

Zagrebački Dinamo kreće u privatizaciju; a koliko klub vrijedi?

17.09.2014 u 09:50

Bionic
Reading

U ponedjeljak navečer, u Plavom salonu Maksimira održana je 38. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a najvažnija je odluka ta da klub uskoro kreće u privatizaciju

Tu je informaciju za Sportske novosti potvrdio i predsjednik kluba Mirko Barišić.

'Moramo ići u privatizaciju jer nemamo drugog izlaza. Moramo preživjeti, bez svježeg kapitala staje mašinerija. Ne možemo se pomiriti s time da životarimo', između ostalog je novinaru SN-a kazao Barišić.

Kako su izvijestili na službenim web-stranicama kluba, na spomenutoj redovnoj sjednici Dinama usvojen je i zapisnik s prošle sjednice.

'Nakon toga krenulo na aktualne teme. Tako su članovi Izvršnog odbora izrazili zadovoljstvo prijelaznim rokom koji je iza nas kao i činjenicom što je Dinamo ostvario primarni cilj te i ove godine osigurao grupnu fazu europskog natjecanja', piše na webu Dinama.

O privatizaciji ni riječi, a dodajmo još kako sjednici Izvršnog odbora nije prisustvovao izvršni predsjednik Zdravko Mamić koji je bio na putu.

Dakle, vjerojatno tek sada počinju pripreme projekta privatizacije, a u postupku je i procjena vrijednosti kluba koju će, kako to obično ide, vršiti najpoznatiji revizori.Očekuje se da će klub, nakon što se dionice ponude svojim članovima, jednoga dana izaći na slobodno tržište. Ako se sve to dogodi, ova odluka s pravom se može smatrati povijesnom.

Svakako treba napomenuti kako je posljednjih nekoliko godina Dinamo puno uložio u obnovu stadiona i sadržaje, a poznato je kako je ta imovina gradska. Dakle, revizore čeka puno posla, jer brend Dinama ima veliku vrijednost, a sve ostalo treba tek utvrditi.