DERBI ZAČELJA

Zadar s Ćirom pregazio Slaven!

14.09.2014 u 15:38

Bionic
Reading

Prvu utakmicu osmog kola MAXtv prve lige u nedjelju igraju u Stanovima Zadar i Slaven Belupo od 16 sati (Arenasport 3, MAXtv)

Zadar - Slaven B. 4:0

90' - kraj
83' - 4:0 - GOOOL - Pešić je asistirao za Pušušća koji s lijeva iskosa iz blizine negriješi
82' - Zadar je sve bliže pobjedi
72' - brza kontra Zadra i zamalo 4:0, Pešić je s lijeva iskosa pucao, a Kardum krajnjim naporom nogom obranio
55' - Slaven pritišće, Zadar se brani
46' - počelo je drugo poluvrijeme

45' - kraj prvog dijela
36' - 3:0 - GOOOL - Pešić je izborio najstrožu kaznu, nakon što se u njega neporezno zaletio golman Slavena Kardum, a siguran s bijele točke je bio Mirko Hrgović



22' - 2:0 - GOOOL - novi pogodak, sa 14 metara s lijeva iskosa precizno je pogodio suprotni donji kut Ivan Pešić


7' - 1:0 - GOOOL - ubačaj s desne strane, povratna lopta za Želimira Terkeša koji iz blizine pogađa za vodstvo domaćina

-------------------------------------------------------------------------------

U susret dvije najslabije plasirane momčadi u prvenstvu Zadrani ulaze s bodom više i novim trenerom. Nakon ostavke Ferda Milina, na klupu Zadra je sjeo karizmatični Ćiro Blažević. Pitanje je koliko će im on pomoći s nogometne strane, no da će podići elan unutar svlačionice, sigurno hoće. Uostalom, na tome je i stvorio svoje ime.

'Nije mi drago što danas igramo protiv Slavena, jer su i oni u situaciji kao mi. Ovo je utakmica koja vrijedi šest bodova', kratak je bio Blažević na otvaranju.

Pohvalio je kolegu Scoriju, rekao kako ga je kiša omela u odrađivanju treninga i da nije mogao uvježbati prekide koliko je htio. Ostalo se uglavnom pričalo o ljepotama Zadra, njegovim trenerskim doživljajima s početka karijere, itd...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

O samoj utakmici nije bilo previše riječi. Vrijedi notirati kako su Zadrani kompletni što mu ipak daje prostora za taktičke preinake.

Ako je vjerovati onome što donose SN, trebao bi zaigrati s četvoricom u liniji. Dok obrana i vezni red još izgledaju 'kako-tako' prema naprijed su domaćini prilično tanašni. Vlatko Šimunac ne ostavlja dojam napadača koji može nositi momčad prema ostanku, Terkeš ne igra kao u mlađim danima. Možda tek 'ekspolidira' Ivan Pešić, nekoć junior Hajduka i stalni reprezentativac u mlađim kategorijama. Prijašnjim trenerima se očito nije svidjela njegova zaigranost na terenu i sklonost egzibicijama (ili jednostavno nije bio dovoljno dobar?!), no Ćiro možda od njega stvori pravog igrača...

Slaven ima tri poraza u nizu u prvenstvu bez postignutog gola. Raspoloženje se malo popravilo pobjedom u prijateljskom susretu protiv slovenskog Zavrča, no malo će im to značiti ako se danas kući ne vrate barem s bodom.

Kladite se pametno!

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.


'Mislim da smo dobro iskoristili prvenstvenu stanku u kojoj smo odigrali tri prijateljske utakmice i znatno podignuli razinu igre. Stanka nam je posebno dobro došla zbog uigravanja novopridošlih igrača s kojima smo dobili čvrstinu i kvalitetu za nadolazeće susrete. Tjelesno smo spremni za svaki izazov pa tako i za Zadar', kazao je na trener Elvis Scoria i nastavio:

'Svjesni smo da nas u Zadru očekuje jako teška utakmica jer se s dolaskom novog trenera stvorila euforija kojoj moramo odgovoriti na pravi način kako bi došli do pozitivnog rezultata.'

U igri prema naprijed moramo biti učinkovitiji, a kad je riječ o obrani onda nam se ne smije dogoditi da olako primamo pogotke. Bit će nekih promjena u sastavu, ali to ću odlučiti uoči susreta.

Sigurno je kako neće biti ozlijeđenih Gregurine i Parlova, no i bez njih Scoria ima momčad koja vrijedi više od ova četiri mršava boda...

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket