GRADSKI VRT

Rijeka uzela cijeli plijen kod Osijeka

13.09.2014 u 18:04

Bionic
Reading

U subotu utakmicu osmog kola MAXtv prve lige od 16 sati u Gradskom vrtu igraju Osijek i Rijeka (Arenasport3, MAXtv), a tekstualni prijenos pratite na tportalu

Osijek - Rijeka 0:1

90+4' - Barišić glavom, ali bezopasno - KRAJ
90' - četiri minute sudačke nadoknade
85' - Osijek ne može složiti pravu akciju s kojom bi ugorzio rijeku, gosti su poptuno otupili napad domaćina
74' - obećavajući slobodnjak s 20 metara za Osijek, ali Mišić je imao silinu u udarcu, ne i preciznost
68' - isključen je trener Rijeke Matjaž Kek
65' - Barišić je bio u dobroj prili, ali nema pogotka
61' - Cvijanović s više od 25 metara iz slobodnjaka, ali pored lijeve osječke vratnice
58' - dugo su kombinirali gosti, lopta je stigla do Kramarića, ali nije ni došao do prilike da ozbiljnije zaprijeti
51' - Jugović je s 18 metara pokušao lukavo iznenaditi domaćeg vratara, ali udarac nije bio precizan
46' - počelo je drugo poluvrijeme

45' - završeno je prvo poluvrijeme
36' - Kvržić sa 16 metara s lijeva iskosa ravno u ruke golmana, Mišić uzvraća s druge strane s iste udaljenosti, ali preslabo za Vargića
30' - ne može se domaćim nogometašima ništa prigovoriti za zalaganje, ali bezopasni su prema naprijed. Rijeka sigurno čuva prednost
19' - 0:1 - GOOOL - izmakao je pozornosti Jugović, prošao s desna u sredinu i s 13-14 metara snažno pogodio mrežu nemoćnog domaćeg vratara


15' - puno trke, igrači obje momčadi su jako borbeni, ali su obrane te koje zasad dominiraju pa nema pravih prijetnji
5' - početno ispitivanje snaga, nema prilika, ali igra se otvoreno
1' - počela je utakmica

Nakon postignutog pogotka, gol za par minuta možete vidjeti na tportalu

---------------------------------------------------------------------------

Nakon lošeg otvaranja sezone, Osijek je osvojio sedam bodova u posljednja tri kola. Ako se zna da su dva puta bili gosti, uspjeh je time veći. Protiv Rijeke opet žele barem bod, no najavljuju i sva tri.

'Bit će ovo atraktivnija utakmica od nekih prijašnjih. Mi smo osjetno kvalitetniji nego lani, a i tada smo ih ovdje dva puta pobijedili', rekao je domaći veznjak Šorša koji je u nastavku razgovora bio prepun hvale za današnjeg suparnika.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Trener Rukavina neće moći računati jedino na desnog bočnog Matasa što bi moglo stvoriti probleme. Pravu zamjenu za tu poziciju nemaju pa će eksperimentirati sa Škorićem koji se ipak bolje snalazi u nešto ofenzivnijim ulogama. A, kako su od početka još najavljeni Josip Barišić, Baraban i Mešanović, mogli bi vidjeti nešto otvoreniji Osijek nego inače.

'U tri posljednja kola smo osvojili sedam bodova i primili samo jedan gol iz čudnog jedanaesterca. Uz naše vjerne navijače imamo i te kakav razlog za optimizam', zaključio je Šorša.

Rijeka je izgubila zadnja dva puta u Osijeku, no nije ih to skupo stajalo. U Kupu su svejedno prošli nakon penala, a u prvenstvu je ionako s njihove strane sve bilo riješeno.

Danas je situacija ipak nešto drugačija, dojam je kako bi s Rijeka htjela uključiti u borbu za prvo mjesto.

'Osijek je najneugodniji protivnik ako ćemo gledati naše posljednje rezultate. Ipak, naš cilj u HNL-u je uvijek isti, a to je pobjeda', rekao je Kek.

Kladite se pametno

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Njemu su probleme stvarale velike kiše posljednjih dana u Rijeci koje su uvjete za rad učinile praktički nemogućima. K tome, ima i problema s izostancima. Zbog ozljeda nema bekova Tomečaka i Leovca, out je opet i Moises.

'Otvara se pitanje hoćemo li igrati klasičnih 4-4-2 ili 4-3-2-1 s drugim profilom igrača. Nemamo baš previše uvjeta za to trenirati, uvjeti u kojima radimo su ispod renomea ekipe koja igra Europsku ligu', dodao je Kek.

Nakon odlaska Brezovca na posudbu u Sienu, ostala je mala rupa u sredini terena. Ipak, Jajalo i Cvijanović bi za danas trebali biti dovoljni da to zakrpaju. Za desni bok je dovedena nova akvizicija Vešović, kao i Lima (još jedan koji je besplatno došao iz Dinama) koji će se za mjesto Leovca boriti zajedno s Bertošom.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.