KRIVAC PROTIV DINAMA

Slika kao dokaz! Hajdukov kapetan u centru svih pogrešaka

01.09.2014 u 16:52

Bionic
Reading

Simpatizer splitskih bilih i analitičar s portala Tribina.hr odlično je uočio koje su sve pogreške teško koštale splitski Hajduk. U centru svih nalazi se kapetan Mario Maloča

Iako je Torcidu teško ne simpatizirati, jer raditi ovo što rade oni u ovakvim trenucima za klub je ne samo hvalevrijedno, nego i vraća optimizam da nije potpuno izumrla nogometna romatnika, ipak treba biti realan. A ovo je Hajdukova realnost…

Vidim naslove „Hajduk ispao iz borbe za naslov“. To nije točno. Nije ispao, jer u njoj nije ni bio. Treba smanjit apetite, ako nema resursa. Koliko ti je krevet dug, toliko se i pružiš. I bio sam na splitskoj strani kad im nije suđen jedanaesterac protiv Istre 1961, ali Hajduk ima jedan mnogo veći problem od sudaca. Nema kvalitetu.

Na stranu Lovre Kalinić, Avdija Vršajević, Tino Sušić i eventualno taj Gotal. Bradarić predvodi legiju mladih, nadolazećih igrača, ali treba priznati kako i u Hajdukovom sastavu ima nekolicina koji nisu ni za makarski Zmaj, uz dužno poštovanje tom tamošnjem nogometnom ponosu.

Golovi najčešće padnu iz nečije pogreške, to je činjenica. Ali je velika razlika da li je ta pogreška krivi pas na 60 metara od gola, ili nepokrivanje igrača u šesnaestercu.


SITUACIJA PRVA

Soudani je na centaršutu, a dvojica obrambenih igrača Hajduka, Maloča i Vršajević stoje potpuno krivo, okrenuti licem golu, umjesto leđima, da imaju pregled lopte i igrača kojeg trebaju čuvati. Da bi stvar bila gora, Maloča stoji toliko krivo tako da se čak Soudani odlučio i dodati Henriquezu, ovaj bi i dalje imao pola minute odlučiti što će s njom.


SITUACIJA DRUGA
Najgluplji gol na utakmici, koji ih je i presjekao, a bio je potpuno nepotreban. Soudani najprije prolazi pokraj trojice igrača. Pazi, imaš 2:1 u 90. minuti na domaćem terenu u derbiju. Ako treba lomit noge, lomiš noge. Ako dobiješ crveni, snać' će se već nekako te tri minute još. Ali ne, Hajduci ga puštaju, a onda dolazimo do drugog segmenta gola.


Soudani je ovdje već spreman za asistenciju. Žuti x označava mjesto gdje je također Alžirac mogao dati loptu, svejedno bi bio gol. U plavom krugu su dvojica igrača koja su potpuno van događanja, jer tamo zaista nemaju što tražiti. Ako ga već dvojica prate, idi pomogni u sredinu. Da je samo jedan to napravio, presjekao bi loptu. Ali najviše je razočarao kapetan, koji je pogriješio kod svakog gola. Pogledajte pozicioniranje Maloče. Taj ne čuva ni sam sebe.


SITUACIJA TREĆA
Centaršut Soudania, ponovno dvije varijante, gdje god bi lopta stigla, to je gol. Ponovno pogrešno postavljanje Maloče

I to je to. Bez obzira na okolnosti, jer ja vjerujem u kladionice, Mamića i ostalo, ali ponekad su možda stvari jednostavno crno-bijele. Jednostavno, ne možeš s Maločom na Soudania. Karikiram, ali tu je srž problema današnjeg Hajduka. Nedostatak kvalitete u odnosu na Dinamo i Rijeku.

RTL Autor: RTL