FAVORIT JASAN

Silovita Rijeka neće imati milosti za Zadar i njegove probleme

31.08.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Rijeka je drugu godinu za redom ušla u Europsku ligu i tako potvrdila kako izrasta u veliki klub. Zadar je tijekom tjedna ostao bez trenera i realnih izgleda da se spasi grčevite borbe za ostanak

Rijeka je uvjerljivom pobjedom u Moldaviji potvrdila ulazak u Europsku ligu te tako pokazala kako je poraz od Lokomotive ipak izoliran slučaj, a ne naznaka u padu forme.

'Sigurno je dvoboj protiv Šerifa odnio puno fizičke i psihičke snage i energije. To je stvarno bila specifična utakmice jer smo proglašeni velikim favoritom, a oko nas se postavila priča da je logično da Rijeka prođe Šerif, ali je u pripremi, izvedbi i putovanju to sve bilo jako teško. No igrači su to sve napravili vrhunski. Pred nama je utakmica koja može donijeti samo opasnost i problem ako se ne uspijemo prebaciti iz europskog ritma. Zadar će vrebati,bit kompaktan i zatvoren s brzim izlascima. Ima i nekoliko igrača koji su bili u Rijeci i to često zna biti vrlo nezgodno,' rekao je Kek i nastavio:
 

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Samardžić i Leovac ne igraju zbog kartona, Jajalo je dobio nezgodan udarac pred kraj utakmice protiv Sheriffa i teško može igrati. Krstanović je tek počeo trenirati, ali ne s ekipom. Jahoviću sretno i hvala mu što je bio s nama.'

Stasiti napadač je ljetos došao, i odmah napustio Rijeku. Nitko za njim neće previše plakati, kao zamjena je već doveden Ivančić iz Zadra, sličan profil igrača. Veći problem bi mogao biti odlazak Brezovca na posudbu u Speziju. Malo čudno s obzirom da je riječ o važnom igraču u križaljci trenera Keka, te da uoči EL-a odlazi u redove talijanskog drugoligaša. I to klub koji ima jednakog vlasnika kao i Rijeka. On će prema svemu sudeći danas odigrati posljednju utakmicu u riječkom dresu. Barem u ovom mandatu.

Unatoč svim nabrojanim izostancima, Rijeka i dalje ima snažnu momčad za domaće prilike te u susret ulazi kao apsolutni favorit.

Zadar je poslije utakmice s Istrom ostao bez trenera. Ferdo Milin je unatoč osvojenom bodu podnio ostavku uz komentar da više ne može podići momčad te da na klupi treba 'svježa krv'. Dojam je kako se u rukavicama riješio 'vrućeg krumpira' s obzirom da Zadar ne izgleda dobro.

Kap koja je prelila čašu možda je baš spomenuti odlazak Ivančića u Rijeku. Ionako Zadrani nisu imali kvalitetna rješenja u napadu, sada su ostali i bez te prve opcije. Pravih zamjena nema.

Trenersku palicu je preuzeo Zvonimir Jurić koji je dosad bio pomoćnik. Momčad poznaje, pitanje što iz nje može izvući.

'Odlazak Milina je bio svojevrsni šok za igrače, no brzo su se odmaknuli od tog razmišljanja nastojeći na treninzima odraditi sve zadaće,' rekao je Jurić pa nastavio:

'Rijeka je izvrsna momčad, mi smo danas autsajderi. No, imamo zadaću poštenog i odgovornog pristupa od početka do kraja utakmice.'

Rekao je zatim da će korekcije u sustavu i taktici biti minimalne, a jedna od njih će biti ta da će igrati samo s jednim napadačem. To bi danas trebao biti Šimunac. Prema najavljenom sastavu čini se kako će Hrgović opet na lijevi bok, dok će mjesto u sredini terena popuniti Pušić, igrač Rijeke na posudbi.
Zbog kartona nema samo stopera Šimurine, svi drugi su spremni.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.