OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ

Ohrabreni Zagreb želi slomiti psihički umorni Split

31.08.2014 u 11:11

Bionic
Reading

Zagreb je u prošlom kolu iznenadio Dinamo te osvojio bod u gradskom derbiju. Na krilima tog uspjeha idu na tri boda protiv Splićana koji osjećaju umor gostovanja u Torinu

Zagreb se nije prepao Dinama te je dobrom igrom sasvim zasluženo osvojio bod na Maksimiru. Nisu njime napravili neki veliki pomak na ljestvici, no igračima je sigurno značilo puno s aspekta samopouzdanja. Ako mogu protiv Dinama, mogu u HNL-u protiv svakoga.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Ako želimo pobijediti, moramo biti pravi. Ne vjerujem ni u njihovu potrošnju, takva se prognoza puno puta ispostavila kao zabluda. Sportaše potiču novi izazovi, a i imali su dovoljno vremena za regeneraciju,' u startu je trener Medić odbacio tvrdnju kako je umor Splićana njihova najveća prednost.
Najveći problem mu predstavlja suspenzija stopera Kolingera, pravih zamjena nema.

'Smatram da je najbolje zamijeniti ga Jurendićem. On i Musa su igrali zajedno desetak puta i dobro se nadopunjuju, imaju potrebno iskustvo. Na mjesto desnog beka će Šehić,' otkrio je domaći trener.

Pričao je tada dosta o Splitu, no te izjave nema smisla prenositi jer su u dobroj mjeri promašene. Sustav s Bilićem kao sidrunom nećemo gledati, jer je on ozlijeđen, a nije ni defanzivni vezni Dujmović najavljen od prve minute.

Zagreb će zaigrati svojih standardnih 4-3-3, no za sad se to nije pokazalo kao neka super napadačka formacija. Raspored igrača je takav, no njihove uloge na terenu ipak nisu toliko ofenzivne.

Split je odigrao junački na gostovanju u Torinu, no na kraju su morali čestitati favoriziranom domaćinu. Dali su sve od sebe, istrčali kilometre i kilometre, no jednostavno nije išlo. U ključnim trenucima je nedostajalo i malo sreće.

'Bila je to velika škola za nas. Nemam ništa za zamjeriti svojim igračima. Siguran sam kako smo u ovih osam europskih utakmica napredovali kao momčad, oni kao igrači, a ja kao trener,' rekao je Matić.

Torino je spremljen u ladice, a u Kranjčevićevu dolaze otvorenim gardom po pobjedu. Treba uloviti priključak s vrhom.

'Sve osim naša tri boda biti će iznenađenje,' rekao je veznjak Kvesić.

A, iznenađenje je sasvim realno ako se napadači 'crvenih' ne probude. Bilić i Erceg su ozlijeđeni, Roce ima kartone. Sve je ostalo na Belleu, Rogu, Bagariću i Albancu Cikalleshiju. Dosad se nisu iskazali.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.