ISTRA - RIJEKA

Oko ovih se situacija lome koplja u Istri i na Kvarneru!

06.08.2014 u 14:20

Bionic
Reading

Bilo je mnogo govora o odluka suca Šimčića poslije utakmice Istre i Rijeke, a sada pogledajte spominjane situacije u sažetku same utakmice. Komentar je dao Krkan, analitičar s portala Tribina.hr

Kao i do sada, Istra se pokazala kao vrlo teško gostovanje za Rijeku. Gledatelji opet nisu umirali u ljepoti nogometa ali su zato imali priliku vidjeti Šimčića &Co na djelu. Čudan kriterij za odabir prekršaja, čudan kriterij za dodjelu žutih kartona i još čudniji za – kaznene udarce. Negdje oko 15 minute Sharbini ulazi s desne strane, ubacuje loptu, Blagojević laganim izbačajem lakta je skreće u korner – Šimčić ne sudi ništa.

Početak drugog poluvremena, Blagojević ubacuje, netko od igrača Istre skreće loptu glavom koja pogađa Leškovića u ruku – Šimčić ne sudi ništa. Petnaestak minuta prije kraja, Kvržić pokušava proigravanje, Obšivač diže ruku ali okrenut leđima prema protivničkom igraču, lopta ga pogađa u ruku – Šimčić sudi kazneni udarac, a Mr. 100% zadržava svoj nadimak. Beusan bi rekao da nije držao ujednačen kriterij tijekom utakmice i bio bi u pravu, trebao je suditi sva tri 'kontakta ruke i lopte' ili nijedan. Doduše, postoje situacije kada bi Beusan rekao i da je to stvar 'slobodnog sudačkog uvjerenja' ali krenimo dalje ...

RTL Autor: RTL

Što se tiče same utakmice, Pamić nije parkirao 'double decker' kako se očekivalo (barem ne cijelo vrijeme), no ni Rijeka nije napadala tako da su i Pamić i Kek zapravo prevarili jedan drugog (ili sami sebe) što se tiče taktike, a gledateljima priuštili vjerojatno najgoru – ako ne najgoru onda sigurno najdosadniju utakmicu kola. Stoperi dobri s jedne i druge strane, kao i zadnji bočni igrači što je naravno rezultiralo čak jednom prilikom Ivančića i jednim dobrim udarcem Jugovića u prvom poluvremenu. Sve pohvale za maksimalnu koncentraciju obiju obrana.


Dva 'bonus' boda neće pomoći Rijeci u utrci s Dinamom kao što ni jedan 'otkinuti' bod neće gurnuti Istru u zonu za opstanak niti će ih koštati kvalifikacija za Europu iduće sezone. Ono što zabrinjava je nedokučiva enigma kako sudac Šimčić s tolikim kontroverznim odlukama još uvijek sudi u MAXtv Prvoj ligi, zadnjih nekoliko utakmica na kojima je sudio (neka sam gledao i uživo), na svima je bilo dosta pogrešaka ili najblaže rečeno – neujednačenog kriterija suđenja. Čovjek ili nema osjećaj za suđenje ili je toliko dobar da točno zna kada treba / ne treba nešto suditi da bi utakmica išla u željenom smjeru no eto, tu se otvaraju mogućnosti za razne teorije zavjere pa bolje ni ne otvarati Pandorinu kutiju, barem ne u analizi utakmice. Nažalost, ovo je još jedna utakmica u kojoj je sudac odigrao bitnu rolu, dok su igrači, koji su trebali biti glavni akteri na terenu za svoju izvedbu zaslužili – filmskim žargonom rečeno – Zlatnu malinu.