JADRANSKI DERBI

'Napaljena' Rijeka traži trijumf protiv uzdrmanog Hajduka!

27.07.2014 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon europskih izazova prošlog četvrtka, Rijeku i Hajduk ove nedjelje s početkom u 21 sat čeka međusobni okršaj, koji je posljednjih godina bio nabijen snažnim emocijama...

Rijeka nastavlja s odličnim igrama u novoj sezoni. Uoči uzvratne utakmice Europske lige u Mađarskoj, postojao je određeni respekt prema domaćinu, no već je nakon prvog pogotka sve bilo riješeno. Ne da su Kekovi igrači uspjeli sačuvati prednost iz prvog susreta, nego su pobijedili i u tom drugom.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Hajduk im je posljednjih godina, iz neobičnih razloga, najveći rival. Antagonizam u jadranskom derbiju je uvijek bio prisutan, no čudi kako se moćna Rijeka sada više bavi stvaranjem prednosti u odnosu na Hajduk negoli mogućem približavanju Dinamu. Kao da su zadovoljni svojom drugom pozicijom. Naravno, to priznati neće, no dovoljno je usporediti njihov pristup uoči današnje utakmice i onih s Dinamom...

'Naš cilj je danas pobijediti. Umor je prisutan, ali zar može bit veće utakmice od ove koja je pred nama? Smatram da nam jadranski derbi dolazi u dobro vrijeme. Imamo igrače koji mogu i koji znaju. Sada to samo treba posložiti na igralištu,' rekao je trener Kek.

Nije htio novinarima otkriti kakav sustav i taktiku Splićana očekuje jer smatra da bi onda došlo do promjena i potrebe za novim prilagođavanjem.

'Mlada su i agresivna momčad. Nisu imali puno promjena, izgubili su tek Pašalića u sredini. No, riječ je o dobroj ekipi, ne smije nas zavarati posljednji rezultat,' rekao je Kek te pritom dodao kako nema novih problema s izostancima.

Upitan je tek Krstanović koji je dobio dosta udaraca u Budimpešti. Izostanak ostalih je određeni hendikep, no vidimo da se Rijeka s tim dobro nosi.

Hajduk se umalo opet osramotio protiv irskog predstavnika u Europi, s tim da je ova blamaža mogla biti fatalna po klub. Nakon glatke pobjede u Irskoj očekivalo se samo odrađivanje posla na Poljudu. Trener Tudor se čak odlučio na odmaranje svojih igrača i sve je prolazilo u revijalnom tonu do 66. minute. Hajduk je imao vodstvu i igru, a onda je uslijedio 'blackout'. Prvo Jozinović neobjašnjivo griješi i poklanja Ircima loptu za izjednačenje. Pa iz jednog bezopasnog centaršuta Irci zabijaju i drugi gol. Zadnjih desetak minuta se na Poljudu molila krunica i zazivalo 'Isusa na na nebesima'. Srećom po poljudske čelnike, igrače i navijače, netko 'gore' je te molitve i uslišio.

'Rijeka je organizacijski dobro posložen klub. Imaju noca pa dovode pojačanja i tako se približavaju Dinamu. Mogu biti i opasniji jer imaju podršku navijača. Ipak, ne mislim da im se snaga ekipe bitno promijenila od prošle godine,' rekao je pomoćni trener Hari Vukas, jedan od rijetkih koji još ima pravo 'pričati i raditi'.

Naime, poslije Istre su zbog 'neprimjerenog' ponašanja na mjesec dana zabrane obavljanja funkcija kažnjeni pomoćni trener Vučko i sportski direktor Vučević te se tako priključili na tribinama treneru Tudoru.

Svjesni su u Splitu kako je Rijeka danas favorit, no ne misle se olako predati. Vjeruju kako nikome protiv njih neće biti lako. No, danas neće ni njima...

Od ranije nema Abduholikova, Joa i Sušića. Ozlijeđeni su Vršajević i Magica, upitan je i stoper Milović. Veliki je to broj važnih igrača za tanku klupu gostiju.

Dojam je kako će Hajduk zadržati sustav 4-3-3, no u nešto defanzivnijoj varijanti s dva zadnja vezna - Anđelkovićem i Bradarićem. Velikih problema bi Splićani mogli imati na boku, jer Jozinović nema hitrinu da zaustavi Tomečaka i Jugovića, a Nižić pak nema okretnost da se bori sa Sharbinijem. K tome, Krstanović poslovično radi ogromne probleme Hajduku gdje god igrao.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.