NEVJEROJATNA UTAKMICA

'Lokosi' vodili 3:1, Dinamo na kraju uzeo sve

25.07.2014 u 22:17

  • +5

NK Lokomotiva - GNK Dinamo Zagreb

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog kola MAXtv Prve lige, u Kranjčevićevoj pred oko pet tisuća gledatelja, Dinamo je svladao Lokomotivu 4:3 (1:3)

Ni u 14. pokušaju u hrvatskom prvenstvu Lokomotiva nije pronašla način da svlada Dinamo. 'Lokosi' nisu nikada bili bliže da sruše prvaka. Imali su dva gola prednosti, dvije sjajne situacije u drugom dijelu da u potpunosti riješe pitanje pobjednika, ali ne samo da nisu stigli do cijelog plijena, nego su u završnici ostali bez ijednog boda. 'Modri' su se izvukli u iznimno uzbudljivom okršaju…

Dinamo je imao posjed lopte na svojoj strani, ali ne i izglednijih situacija za pogodak. Bio je to jalovi pritisak, a 'lokosi' su se s lakoćom otvarali u kontre. Iz jedne takve, u 14. minuti pao je pogodak. Budimir se riješio suparničkog braniča, sjurio se prema golu Eduarda i slijeva iskosa snažno pogodio gornji bliži kut.

Nešto malo kasnije opasno je iz slobodnjaka zaprijetio Šovšić, a portugalski čuvar mreže jedva je zaustavio taj lukavi prizemni udarac.

U 25. 'modri' su stigli do izjednačenja. Ibanez je ubacio slijeve strane, a Ćalušić nespretno reagirao i gurnuo loptu iza leđa svojeg vratara Zelenike. Taj autogol nije obeshrabrio 'lokose' koji su radili pomutnju u nevjerojatno lošoj zadnjoj liniji Dinama koja je posebno bila šuplja na bokovima (Leko, Ibanez).

Zato nije bilo ništa čudno što je Lokomotiva već u 28. minuti vratila prednost. Jedan ubačaj s desne strane Eduardo je katastrofalno procijenio, a Budimir se glavom naklonio za 2:1.

To nije bilo sve od domaćina. Ivkovićeva družina je stvorila novu opasnu kontru. Musa je pobjegao po lijevoj strani, nesebično ubacio za Budimira, a ovaj napadač zabio je u 38. minuti hat-trick aktualnom prvaku.

Do odmora vrijedilo je zabilježiti i slobodni udarac Ibaneza s oko 25 metara koji je završio u vratnici.

U nastavku je gostujući strateg Mamić uveo Ademija i Soudanija (kasnije i Čopa). Dinamo je jače stisnuo 'lokose' koji su se sve više povlačili u svoj šesnaesterac. No Zelenika je bio na visini zadatka. Prvo je skinuo pokušaj iz daljine Ibaneza, a zatim čudesno reagirao na udarac glavom Soudanija.

Lokomotiva: Zelenika - Bartolec, Prenga, Ćalušić, Musa - Pavičić, Begonja, Šovšić - Doležal (od 25. Kolar), Budimir, Pajač (od 62. Gorupec)
Dinamo: Eduardo - Leko, Sigali, Šimunović, Ibanez - Antolić, Goncalo (od 46. Ademi), Brozović - Pjaca, Radonjić (od 65. Čop), Wilson (od 46. Soudani)


Kako je utakmica odmicala bilo je sve više nervoze. Dohvatili su se prvo Musa i Soudani, a nešto kasnije Budimir i Ibanez, a sudac ih je ohladio žutim kartonima.

U 74. 'lokosi' su mogli riješiti pitanje pobjednika. Sigali je neshvatljivo pogriješio, lopta je došla do Budimira, ali je ovaj napadač neometan slabo pucao s ruba kaznenog prostora.

I za taj promašaj Ivkovićev sastav je kažnjen. U zadnjih desetak minuta Dinamo je u potpunosti zagospodario terenom i napravio veliki preokret.

Prvo je u 81. Brozović ubacio, Soudani glavom spustio za Pjacu, a ovaj pogodio za 3:2. Zatim je Dinamov vratar u 86. skinuo zicer Šovšiću, a modri napad odmah je munjevito i ubojito odgovorio.

Pjaca je u 87. bio asistent, ubacio je s lijeve strane, a alžirski reprezentativac strijelac za izjednačenje.

I kada se očekivao posljednji sučev zvižduk, Soudani je ispremiješao obranu Lokomotive i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade donio Dinamu tri boda u ludoj i dramatičnoj utakmici.