KVALIFIKACIJE ZA MaxTV PRVU LIGU

Slaven Belupo i dalje član elitnog društva!

30.05.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa i sljedeće će sezone, 18. zaredom, igrati u MAXtv Prvoj ligi. Nakon teške sezone, te dokvalifikacija s drugom momčadi Druge HNL, Cibalijom, momčad iz Koprivnice pobjedom u uzvratnoj utakmici 2:1 potvrdila je prednost ostvarenu u Vinkovcima (2:2) te je s ukupnih 4:3 ukupni pobjednik međusobnog ogleda

Bitka Slaven Belupa za ostanak među prvoligašima imala je sretan završetak. Iako su na svoj stadion stigli s prednošću, jer su u gostima u Vinkovcima izvukli 2:2, dvoboj po domaćine krenuo je dosta šokantno. Naime, gosti su, svjesni da moraju pobijediti, krenuli po pobjedu i već u samom startu utakmice bili blizu pogotka.

No kako god prijetili, Picak je bio siguran. A onda je u 22. minuti vratar domaćih primio gol koji, s obzirom na to da je lopta upućena sa 30-ak metara, ide i njemu na dušu. Doduše, moramo priznati da je Muženjakov udarac bio prava bomba, a uza sve to i jako precizan.

No radost gostiju nije dugo trajala. Već u 24. minuti, nakon ubačaja Ozobića s desne strane, Fuštar je iz voleja donio radost domaćim navijačima.

Rezultat se u tim fazama odvijao kao i u prvoj utakmici, jer i u Vinkovcima su poveli gosti, pa izjednačili domaćini. No da priča ne bude baš ista, pobrinuo se u 36. minuti Mateas Delić, koji je dobro ispratio Ozobićev udarac, ali i nespretno izbijanje vratara Filipovića.

Do kraja utakmice prilike za pogotke imali su i jedni i drugi, tako da su najviše mogli uživati 'neutralni' gledatelji. Iako njih u Koprivnici zasigurno nije bilo. No rezultat se više nije mijenjao te je nakon pet minuta sudačke nadoknade i posljednjeg Bebekova zvižduka moglo početi slavlje Elvisa Scorije i njegovih igrača.

Iz Prve HNL je ispao Hrvatski dragovoljac, a vratio se NK Zagreb kao prvak Druge lige.

Hrvatska 1. liga

Kvalifikacije za ostanak

Slaven Belupo - Cibalia 2:1