PONIŠTEN UGOVOR

HNS manevrom vezao Murića za Dinamo još godinu dana

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez (HNS) je, ne samo izbrisao, već poništio profesionalni ugovor nogometaša Roberta Murića i time spriječio njegov ovoljetni odlazak iz Dinama bez odštete

Nogometplus.net je dodatnom provjerom u Službenom Glasniku Hrvatskog nogometnog saveza, objavljenom 12. veljače, saznao da je profesionalni ugovor poništen zbog proceduralne pogreške. Naime razlozi raskida su dva članka Pravilnika o statusu igrača koji kažu da ugovor s maloljetnikom supotpisuju roditelj ili skrbnik (čl. 4 st. 5), te da svaka stranica mora biti parafirana od strane igrača/zakonskog zastupnika i predstavnika kluba, kao i da je igrač dužan potpisati ugovor pred nadležnim organom HNS-a (čl. 6 st. 2).

Iz navedenih članaka je očito da je profesionalni ugovor Roberta Murića, nakon godinu dana što je bio na snazi, raskinut zbog nekog od slijedećih razloga:

1.roditelji i/ili igrač nisu potpisali ugovor i/ili parafirali svaku stranicu ugovora
2. netko iz Dinama nije potpisao i/ili parafirao svaku stranicu ugovora
3. nije bio prisutan netko od nadležnih iz HNS-a

Poruke tipa 'Dobrodošao u...' čini se, morat će pričekati


Zbog raskida profesionalnog Ugovora, koji je trajao do ovog ljeta, nakon čega bi Murić bio slobodan igrač i mogao je otići iz Dinama bez odštete, HNS je ponovo stavio na snagu stipendijski ugovor koji traje godinu dulje - do lipnja 2015.

Možda je HNS pomogao Mamićima u nakani sprječavanja Murićeva odlaska ovog ljeta, ali jesu li ovim pokrenuli domino efekt i otvorili mogućnost da im danas-sutra svaki igrač sa stipendijskim ili profesionalnim ugovorom provjerava je li svaki potpisnik parafirao baš svaku stranica?