UZ MALO SREĆE

Zadar u sudačkoj nadoknadi šokirao Istru 1961

14.09.2013 u 17:23

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici devetog kola MAXtv Prve lige Zadar je u Puli svladao Istru 1961 sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Luka Begonja

Na Stadionu Aldo Drosina vidjeli smo prosječnu prvoligašku utakmicu uz ne pretjerano velik broj gledatelja. U prvom poluvremenu Istra je imala inicijativu, dok se Zadar branio i pokušavao doći do prilike iz kontranapada.

Iz tog razdoblja igre treba izdvojiti Križmanov udarac preko Zadrovog gola u 33. i priliku koju si je stvorio Batarelo u 41. minuti kada je izbio sam pred Zadrova vratara, ali mu je u ključnom trenutku nestalo snage i koncentracije pa je promašio.


Već na početku drugog poluvremena Istra je pojačala pritisak, ali bez izglednih prilika. U 78. minuti se Zopta našla u Zadrovoj mreži, ali je sudac poništio pogodak zbog zaleđa.

Kad je već izgledalo da će utakmica završiti bez pogodaka, ubacivanje s lijeve strane je došlo do Luke Begonje koji je u prvom pokušaju pogodio svog suigrača Tadića. Na njegovu sreću, lopta se još jednom odbila do njega i ovoga puta ju je bez problema iz blizine pospremio u mrežu.

Istra 1961 - Zadar 0:1, pogodak Luke Begonje