SOUDANI I PINTO

Evo što Dinamovi stranci misle o derbiju na Poljudu

12.09.2013 u 17:46

  • +15

Dinamo - Hajduk, Superkup 2013

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor / PIXSELL

Bionic
Reading

Dinamo će u subotu (19 sati, Arenasport 1) na Poljudu protiv Hajduka igrati 64. najveći hrvatski derbi, a nekoliko igrača 'modrih' prvi će puta osjetiti atmosferu na splitskom stadionu

Upravo iz tog razloga je Dinamova web stranica porazgovarala s nekima od njih. Svi se vesele utakmici i vjeruju u pobjedu.

'Igrao sam često pred punim tribinama, a i na našem stadionu je ove sezone bilo jako puno ljudi; posebno na europskim utakmicama. Već sam na utakmici Superkupa protiv Hajduka vidio kako je derbi nešto posebno i svakako se veselim lijepoj atmosferi, ali ono što nas zanima je pobjeda', pričao je Hilal Soudani koji je upisao fantastičnu asistenciju u osvajanju Superkupa na početku sezone, a pogodak za Alžir najbolja je najava derbija i početka Europa lige.

Više o najvećem hrvatskom derbiju svakako zna talentirani branič Jozo Šimunović.

'Bezbroj puta sam u mlađim kategorijama igrao protiv Hajduka i kao kapetan vodio Dinamo do pobjeda; kod kuće i u gostima. Ipak, znam da će ovo biti nešto posebno jer seniori su ipak seniori', izjavio je mladi stoper pa optimistično zaključio:

'Vjerujem da smo bolji, imamo stvarno dobru momčad i želimo slaviti na Poljudu.'


Slično kao suigrači razmišlja i Ivo Pinto koji je svojim odličnim igrama brzo 'zacementirao' mjesto na desnom boku, a borbenom igrom i sjajnim prodorima zadobio brojne simpatije navijača.

U aktualnoj momčadi Modrih danas se nalazi 15 igrača koji nisu nikada za prvu momčad Dinama upisali nastup na Poljudu: Soudani, Šimunović, Pinto, Fernandes, Husejinović, Pamić, Antolić, Sandomierski, Sare, Addy, Brodić, Kolar, Lima, Zelenika i Mikulić.

'Baš smo se zaželjeli utakmica tijekom ove stanke. Naravno, neki su igrali za svoje reprezentacije, ali često smo se čuli pa mi i oni kažu kako svi jedva čekaju derbi i početak Europa lige. Nisam igrao u Superkupu jer sam tek bio došao u Zagreb, ali se vidio poseban žar u toj utakmici,' govorio je Portugalac te nastavio:

'Veselim se utakmici u Splitu, volim utakmice o kojima se priča i piše par dana prije i poslije; to su pravi derbiji i to je nogomet. Što se tiče same utakmice, nema neke filozofije: bolji smo i želimo pobjedu te ćemo dati sve od sebe kako bismo do nje i došli te tako na najbolji način pozvali navijače u četvrtak na utakmicu Europa lige.'

Općenito gledano, u ligaškim derbijima Dinamo je s 28 pobjeda bolji od Hajduka koji je 20 puta slavio dok je 15 derbija završilo bez pobjednika. Što se tiče posljednjeg derbija na Poljudu, odgađana utakmica igrala se 27. veljače, a Dinamo je golovima Krstanovića i Ibaneza slavio 2:1.