DINAMO IPAK POBJEDIO

Soudani u 88. minuti uspio slomiti žilavi Split

03.08.2013 u 22:58

  • +8

4. kolo MAXtv Prve lige; Dinamo - Split

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Zahvaljujući golu Soudanija u 88. minuti Dinamo je pobijedio Split u četvrtom kolu MAXtv Prve lige. 'Modri' su mogli i uvjerljivije slaviti da na golu Splita nije bio fantastično raspoložen Zagorac

Nakon poraza u prošlom kolu na svom terenu od Hajduka, nogometaši Splita dugo su odolijevali napadima Dinama u Maksimiru te su kapitulirali tek u 88. minuti kada je Soudani svladao dotad briljantnog Zagorca

Dinamo je dobro otvorio utakmicu na Maksimiru. Iako vjerojatno s mislima na Sheriff, 'modri' niti jednog trenutka nisu dopustili iznenađenje na svom travnjaku. Od prvog trenutka Dinamo je zagospodario terenom, pa je tako već u sedmoj minuti zaprijetio Pivarić s 20-tak metara, no netko od obrambenih igrača Splita je postavio nogu i opasan udarac skrenuo u korner.

Kako je vrijeme prolazilo tako se i Split otvarao pa smo gledali sve bolju i bolju utakmicu. Prvu pravu priliku na utakmicu imao je Split, točnije Mate Bilić u 18. minuti kada je Bilić s pet metara iz pada krasno zahvatio loptu, ali se iskazao Zelenika.

Junak prvog dijela definitivno je bio golman Splita Zagorac koji je u par navrata briljantnim refleksima spasio svoj gol. Prvo u 26. minuti kada je Rukavina ubacio u kazneni prostor da bi Fernandes glavom odlično gađao, a Zagorac još bolje obranio, da bi u 43. minuti nakon krasne akcije Fernandesa i Halilovića, potonji zapucao iskosa s nekih 15 metara, ali je opet Zagorac savršeno reagirao i obranio.

Dinamo i Split u prvom poluvremenu nisu postigli gol, ali je bilo pregršt prilika


Dinamo je i u nastavak krenuo s željom da što prije slomi otpor žilavog Splita. Novu prigodu 'modri' su imali u 51. minuti i to kada je zaprijetio Fernandes udarcem s vrha šesnaesterca, ali opet je Zagorac bio junak svog sastava.

Do kraja utakmice gledali smo konstantne napade Dinama i discipliniranu obranu Splita. 'Modri' su na sve načine pokušavali doći do toliko željenog gola, no u subotu navečer 'modri' nisu pronašli formulu kako postići pogodak Splitu.

Iako se Split orijentirao prvenstveno na branjenje vlastite mreže, 'crveni' su u 73. minuti mogli 'zalediti' Maksimir. Vojnović je krasno uposlio Ibriksa koji je utrčao u kazneni prostor Dinama, ali je na vrijeme Zelenika istrčao sa gola i tako spasio vjerojatno siguran pogodak gostiju.

Dinamo je u drugom poluvremenu uspio slomiti otpor žilavog Splita


U 77. minuti opet je na scenu stupio Zagorac. Naime, Halilović je uposlio Fernandesa koji s pet metara oštro gađa, ali kapetan Splita je na Maksimiru jednostavno bio neprelazan. I kad se činilo kako će Split kući s bodom, zabljesnula je nova izvrsna akcija Dinama, a Soudani je u 88. minuti donio toliko željenu pobjedu Dinamu. Prema prikazanoj igri, 'modri' su definitivno zaslužili pobjedu jer su praktički cijelu utakmicu napadali i samo zahvaljujući izuzetno raspoloženom Zagorcu Dinamo nije uvjerljivije slavio.