POZIV NA ZAJEDNIŠTVO

Predsjednik Dinama pismom smiruje tenzije

07.09.2011 u 12:52

Bionic
Reading

U cilju smirivanja tenzija uoči utakmice Hajduk - Dinamo koje su se izdignule iz sportskih okvira, donosimo otvoreno pismo predsjednika GNK Dinamo Mirka Barišića

Obraćanje prvog čovjeka 'modrog' kluba hrvatskoj javnosti donosimo u cijelosti.

'Nalazimo se pred velikim športskim događajem. Igra se nogometni derbi između HNK Hajduk i GNK Dinamo u Splitu 10. rujna 2011. godine.

U predvečerje ovoga velikoga derbija došlo je do neželjenih nesporazuma između naših klubova koji su neizvjesnost nogometne igre i interes navijača stavili u drugi plan. Medijski prostor pun je crnih slutnji i teških riječi.

U ime GNK Dinamo iskreno želim i molim da ovaj zaista veliki športski događaj pretvorimo u čin međusobnog razumijevanja, tolerancije i radosti. Veliko je bogatstvo kada jedan narod ima u športu ovako veliko i neizvjesno sučeljavanje. Našoj napaćenoj zemlji danas je zajedništvo potrebno u svim djelatnostima.

To se dakako odnosi i na šport, pa se stoga snažno potrudimo, da naš veliki nogometni derbi i događaji oko njega, bude potvrda naše zrelosti i odgovornosti. Uvjeren sam da to od nas očekuju prijatelji i navijači oba kluba, kao i svekolika hrvatska javnost. Mi iskreno želimo kroz ovakve susrete promicati ljepotu nogometne igre, nEizvjesnost i međusobno uvažavanje.

Molim da naši sportski protivnici i prijatelji učine isto, jer to je jedini pravi put da iskreno obradujemo naše ljude kao prave poklonike športa i nogometne igre.
Radujemo se dolasku u naš Split, u želji da se zajednički veselimo bez obzira tko će biti pobjednik. Nikada se nemojmo umoriti na stvaranju zajedništva, razumijevanja i uvažavanja.

Želimo da, nakon ovog derbija, otvorimo novu stranicu međusobne suradnje i poštovanja. To će biti poticajni prilog za stvaranje zdravih odnosa u cjelokupnom nogometnom športu.

U pozitivnom ozračju dolazimo u Split uvjereni, bez obzira na rezultat, da će oba naša kluba biti pobjednici.'