IZ HAJDUKOVA TABORA

Balakov: Razmišljamo samo o pobjedi u Parku mladeži

27.08.2011 u 12:40

Bionic
Reading

Sjajno je raspoložen Krasimir Balakov uoči gostovanja u susjedstvu. Hajduk u Park mladeži, na gradski derbi protiv Splita putuje s jednim ciljem.

Nema drugog očekivanja osim osvajanja tri boda. Nemamo ništa drugo u glavama nego pobjedu. I protiv Barcelone smo igrali za pobjedu, tako će biti i protiv Dinama, pa nema razloga da tako ne bude i protiv Splita. Puni smo samopouzdanja, pokazali smo da možemo igrati i ofenzivno i kreativno. Samo tako moramo nastaviti – rekao je Balakov.

Hajdukov trener nije opterećen gradskim derbijem.

'To je više u novinama i u ozračju kod drugih. Za nas je to jedna normalna, obična prvenstvena utakmica', kaže Balakov.

'To ćemo vidjeti poslije utakmice, ne zanima me što on govori. Mene zanima moj rad, da ponovimo igru kao i do sada',rekao je Balakov.

Ostao je vjeran svojoj pripremi utakmice. O Splitu sve zna.

'Znam sve o Splitu, imam dobre informacije, igrači se međusobno dobro poznaju. Nema tu nikakvog skrivanja. Imaju iskusne igrače, to je dobra kombinacija između mladih i starijih igrača. Borbena su momčad, koja svakog može pobjediti', kazao je Balakov.

Nije želio o sastavu, premda se zna da će Japanac Inoha biti na desnom boku. To znači da će promijeniti momčad koja je pobijeđivala u posljednjim utakmicama.

'Iako se u principu ne mijenja momčad koja pobjeđuje sve je moguće', nasmijao se Balakov.

Duje Čop, neželjeno Hajdukovo dijete, igra u velikoj formi.

' Drago mi je za Čopa, da je ostao u Hajduku ne bih igrao. Nikada nisam rekao da nije kvalitetan, već je mlad, teško bi dobio minutažu. Neće biti dobro ako nam zabije gol, ali u ostalim utakmicama mu želim svu sreću', kazao je Balakov.

Novosti još uvijek nema o dolasku Josipa Šimunića. Balakov je prijatelj s njim, ali nije ga stigao nazvati. Nije nepoznat detalj da je Balakov dobar prijatelj s Joseom Mourinhom. U vrijeme kada je igrao u Sportingu iz Lisabona Mourinho je bio prevoditelj treneru Bobbyu Robsonu.

'Vidjelo se i tada da je Mourinho inteligentan čovjek, mogao sam osjetiti da će on sve ovo ostvariti. Kad sada odvrtim film iz tih godina vidim da se moglo naslutiti, kaže Balakov.

Je li vam se javio da priupita štogod o Dinamu?

' Mourinho me još nije zvao i pitao o Dinamu, ali siguran sam da će nazvati',zaključio je Balakov.