DERBI U PARKU MLADEŽI

Može li Split srušiti probuđeni Hajduk?

25.08.2011 u 10:00

Bionic
Reading

U nedjelju će Park mladeži biti poprište gradskog derbija Splita i Hajduka u šestom kolu MAXtv Prve lige. I jednima i drugima cilj je ne izgubiti, a 'crveni' bi eventualnom pobjedom došli na samo bod zaostatka za 'bijelima'

Gradski derbi Splita i Hajduka igra se gotovo istog dana kao prošlogodišnji, prvi nakon gotovo pola stoljeća, koji je završio neodlučenim ishodom i djelomično uzdrmao najavljeni šampionski hod Hajduka. Nisu to tada 'bijeli' smatrali prevelikim kiksom, pogotovo jer su tri dana ranije izborili Europsku ligu.

Za razliku od prošle, ove godine već su kiksali u Zadru, a iz Europe su ispali. Zato je gostovanje u Parku mladeži od iznimne važnosti za Hajduk, a prijenos možete gledati na MAXtv-u.

'Želim vidjeti svoju momčad boljom iz dana u dan, veselim se sljedećim derbijima protiv Splita i Dinama da bih vidio što momci mogu dati', rekao je nakon uvjerljive pobjede nad Zagrebom u prošlom kolu MAXtv Prve lige trener Balakov.

I igrači Hajduka žele pobijediti u gradskom derbiju te dokazati tko je 'stariji brat', posebno razgoropađeni Sharbinijevi koji pružaju sve bolje partije te mlađahni Kukoč, koji je najavio da sanja pobjedu 5:0 da bi poravnao račune s neimenovanim čelnikom Splita koji mu se zamjerio prije nekoliko sezona. Hajduk je u seriji dobrih rezultata i stiže u Park mladeži kao favorit, no Split je puno puta dokazao da nikome nije lak zalogaj.

Bez obzira na smjenu trenera i na nešto lošiji start sezone, koji je umnogome uvjetovan nastupima u Europi, na što momčad Splita nije navikla, 'crveni' najavljuju da će pomrsiti račune Hajduku. Imaju četiri boda zaostatka za Hajdukom, a eventualnom pobjedom bi se na milimetar približili svojim gradskim rivalima.

'Bodovi trebaju i nama i njima, no nas ne zanima Hajduk, nas zanima samo da se što prije vratimo na vrh prvenstvene ljestvice', rekao je bivši igrač Hajduka Duje Čop, koji je pravo otkriće i najbolji strijelac svoje momčadi na početku sezone.

Ulaznice su rasprodane pa će preko četiri tisuće gledatelja, vjerojatno i koji više, napuniti Park mladeži i stvoriti odličnu atmosferu. Malu sjenu uoči susreta bacilo je delegiranje Hajduku omraženog Brune Marića, čije je suđenje u prvoj utakmici finala Kupa prije dvije godine, kada je Hajduk u Zagrebu izgubio 3:0 uz dva isključena igrača, dugo bilo predmetom spora.