BALAKOV BIRA RIJEČI

'Volio bih Ibru i Šimunića, ali najbolji su ovi koje imam'

20.08.2011 u 12:09

Bionic
Reading

U danima kada navijači s velikom pozornošću čekaju vijesti iz Moskve, jer Hajduk je od Lokomotive zatražio posudbu Senijada Ibričića, trener bijelih Krasimir Balakov skroz je okrenut dvoboju protiv Zagreba. Iza Hajduka su dvije pobjede zaredom, odlična predstava u Puli. Balakovu je jasno da mora nastaviti niz pobjeda

'Očekivanja su jasna, nema druge nego osvajanje tri boda, da potvrdimo igru u Puli. Bili smo kreativni, organizirani, napravili smo veliki korak u ofenzivnoj igri i to trebamo zadržati. Odnosno, moramo napraviti još korak naprijed i da zabijamo pogotke. Želimo da naši navijači budu sretni i zadovoljni ovim Hajdukom', rekao je Balakov.

Prvi Hajdukov igrač Anas Sharbini odlično je igrao protiv Istre na novoj poziciji centralnog veznog, odnosno lutalice.

'Logično je da ponovimo ono što je bilo dobro. Najsretniji ću biti ako Anas ponovi igru iz Pule, ali meni je važnije da cijela momčad ponovi tu utakmicu. Ne igramo tenis, nogomet je kolektivni sport. Neka mi ponovimo Pulu i bit ćemo mirni protiv Zagreba. Sve tu zavisi o našoj igri', kaže Balakov.

Hajdukov trener proučio je Zagrebovu igru.

'Zagreb je momčad koja radi svih devedeset minuta, nisu se još pokazali u pravom svjetlu ove sezone. Oni mogu biti poput ose koja ubode. No, vjerujem u moje igrače, u dobrom smo ritmu', rekao je Balakov.

Bijeli ulaze u finiš prijelaznog roka, Balakov je zatražio dva igrača. Sad se spominje Ibričić, još uvijek je aktualan dolazak Josipa Šimunića.

'Otkako sam došao mnogo igrača se spominjalo, tako i Ibričić i Šimunić. Skidam kapu za kvalitetne igrače, tko ih ne bi želio, ali sada imam ovu momčad i ona je za mene najbolja. Cijela motivacija i misli usmjerene su prema Zagrebu', kazao je Balakov.

Pozdravio je Balakov Dinamov uspjeh protiv Šveđana.

'Sretan sam da svaka hrvatska ekipa ide što dalje u Europu, to su bodovi koji dižu Hrvatsku ligu', kaže Balakov.

No, ne smatra da će Dinamovo igranje u Ligi prvaka pomoći Hajduku.

'Još na mom prvom predstavljanju rekao sam da me Dinamo ne zanima. Mi moramo gledati sebe, popraviti puno stvari da bismo bili konkurentni jednoj momčadi kakva je Dinamo. Moj plan je ići od utakmice do utakmice, svaka nosi tri boda', zaključio je Balakov.